Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatikatörvények, határozatok

Számítógépet kapnak a kistermelők – indul a GAZDANet program

Szerző: 2012. június 30.No Comments

„Indul a GAZDANet program, 3,5 milliárd forint értékben pályázhatnak a kistermelők internetkapcsolatra alkalmas számítógépre. Egy jelentkező maximum 90 ezer forintos támogatást kaphat, így csaknem 39 ezer gazda élhet majd az elektronikus kommunikáció és ügyintézés előnyeivel. A kérelmeket szeptember 1-30. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az erről szóló jogszabály megjelent a Magyar Közlönyben.

A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 40%-a, fiatal gazdáknak 50%-a. Az igényelt gépeket a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) munkatársai adják át a nyertes pályázóknak legkésőbb 2013. március 31-ig.

A támogatás feltétele, hogy a számítógépet 5 évig fenn kell tartani, rendszeresen használni kell az MVH-val és a NAKVI-val való kapcsolattartásra, ügyintézésre, és el kell végezni egy egyhetes számítógépes tanfolyamot. A kurzus költsége a szakképzésre fordítható támogatásból visszaigényelhető.

A GAZDANet program a legkisebb (4 EUME alatti) üzemméretű termelőknek segít a gazdálkodást és az ügyintézést megkönnyítő, internet-hozzáférésre alkalmas számítógép beszerzésében.

A jogszabály itt elérhető.

Forrás:
Számítógépet kapnak a kistermelők – indul a GAZDANet program, Vidékfejlesztési Minisztérium , 2012. június 29.
A vidékfejlesztési miniszter 60/2012. (VI. 28.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a GAZDANet programhoz nyújtott támogatások igénybevételének részletes feltételeiről, Magyar Közlöny, 2012. évi 79. szám, 2012.június 28., 12332-12341. oldalak (pdf)