Skip to main content
közigazgatás: magyar

Egyeztetés a megyei intézmények átadásáról

Szerző: 2012. július 12.No Comments

„A korábban megyei fenntartású könyvtárak és múzeumok megyeszékhelyeknek történő esetleges átadásáról egyeztetett július 9-én az érintett városok képviselőivel L. Simon László az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Kevés kivételtől eltekintve valamennyi megyeszékhely polgármestere vagy kulturális ügyekben illetékes alpolgármestere részt vett azon a megbeszélésen,amelyen a korábbi megyei fenntartású könyvtárak és múzeumok tervezett átadásáról egyeztettek a minisztériumban. A találkozó összehívását az indokolta, hogy a kulturális ügyekért felelős államtitkár még ebben a hónapban a kormány elé szeretné terjeszteni az átadás részleteit tisztázó jogszabály tervezetét. Ez azért is fontos, hogy a megyei jogú városok már az új helyzet ismeretében tervezhessék ősszel a következő évet.

A résztvevők megállapodtak, hogy az államtitkárság e héten előkészíti a jogszabálytervezet szövegét, amelyet elküld véleményezésre a megyei jogú városok – és a szintén megyei intézményeket átvevő Szentendre – képviselőinek. Így július közepén már ezek ismeretében folytatódhatnak az egyeztetések.”

Forrás:
Egyeztetés a megyei intézmények átadásáról, Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2012. július 9.