Internetközigazgatás: magyar

Kiterjesztik az ingyenes wifit a XIII. kerületben

Szerző: 2012. július 29.No Comments

„További területeken indul ingyenes közterületi wifi-szolgáltatás hétfőn a XIII. kerületben, a szolgáltatást a kerületi kártyával rendelkező lakosok vehetik igénybe – közölte a kerület önkormányzata.

Hétfő délelőtt Tóth József (MSZP) polgármester indítja el a rendszert, amely elérhető lesz az Országbíró sétányon, a Vizafogó sétányon, a Jakab József utca környékén és a Civilházban (Váci út 50.). A fejlesztés – a közvetlenül a közterületeket határoló lakásokban élőkkel és a rendszerbe bevont bölcsődékbe, óvodákba járó gyermekek szüleivel együtt – összesen 10 ezer embert érint – mutattak rá.

Az önkormányzat tavaly hat közterületen és három közintézményben vezeték nélküli internetes szolgáltatást épített ki, egyúttal korszerűsítették a kerületi kártyát és bővítették annak szolgáltatásait – idézték fel. Az eltelt egy évben összesen 1200 kerületi kártyaigénylő aktiválta a wifi-hozzáférését, és havonta 27 ezer kapcsolódást regisztrálnak a rendszerre. Kiemelték, a jelenlegi fejlesztéssel a kerület lakosságának már több mint a 20 százaléka érheti el közvetlenül, a lakóhelyéhez közel ingyenesen a korszerű szolgáltatást. A fejlesztés költsége 6,5 millió forint, azt az önkormányzat biztosítja.”

Forrás:
Kiterjesztik az ingyenes wifit a XIII. kerületben; SG.hu/MTI, 2012. július 28.