Skip to main content
gazdaságközigazgatás: magyar

EU-pályázatok: több cég panaszkodik a nehéz hozzáférésre

Szerző: 2012. szeptember 21.No Comments

„Ellentmondásos az uniós pályázati lehetőségek megítélése a kis- és középvállalkozások (kkv) körében – közölte a K&H Bank Zrt. csütörtökön legújabb felmérésnek eredményeként.

A bank 500 hazai kkv vezető megkérdezésével végzett negyedéves kutatása szerint ugyan kis mértékben javult a kiírások megítélése, miután egyre több cég talál számára hasznosnak ítélt pályázati kiírást, ugyanakkor mélyponton van a támogatás elérhetőségének megítélése.

A megkérdezett vállalkozások több mint harmada hallott olyan pályázatról, amely komolyan érdekelheti a cégét a jövőben. Leginkább a középvállalatok voltak lelkesek a pályázati lehetőségeket tekintve, a mikro- és kisvállalkozásoknak mintegy harmada jelezte, hogy talál a cég számára hasznos pályázati kiírást.

A felmérés szerint a tavaly márciusban megújított pályázati rendszer nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a megkérdezett vállalkozások továbbra is nehéznek tartják az uniós források hozzáférhetőségét – közölte a K&H.

Az előző negyedévhez képest 32 százalékról 39 százalékra nőtt azon vállalkozások aránya, akik nehezebbnek vélik a pályázatok elérhetőségét. A mikrovállalkozásoknál ez az arány 31 százalékról 40 százalékra, a kisvállalkozásoknál pedig 34 százalékról 40 százalékra emelkedett, és kizárólag a középvállalatoknál tapasztalható javulás.

„Ezzel szorosan összefügg, hogy a cégvezetők kevesebb, mint fele tartja valószínűnek, hogy támogatáshoz juthat az elkövetkezendő egy évben, ami az eddig mért legalacsonyabb érték” – ismertette a közleményben Németh László, a K&H kkv marketing főosztályának vezetője.”

Forrás:
EU-pályázatok: több cég panaszkodik a nehéz hozzáférésre; HVG.hu/MTI; 2012. szeptember 20.