Skip to main content
közigazgatás: magyar

Konferencia a járási rendszerről Szekszárdon

Szerző: 2012. szeptember 21.No Comments

„Kormányzati célkitűzés, hogy a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők bére ne csökkenjen – mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára szerdán Szekszárdon.

Zöld-Nagy Viktória a Tolna megyei kormányhivatalnak a járások kialakításáról rendezett konferenciáján kifejtette: jelenleg nem kiegyenlített az illetményrendszer az önkormányzati és az államigazgatási rendszer között. Az önkormányzatoknál az illetménykiegészítések és a pótlékok miatt vannak olyan tisztviselők, akiknek magasabb az illetményük, mint amennyit a járási hivatalokban a törvény alapján kapnának – tette hozzá.

„Dolgozunk azon, hogy a rendszert hogyan lehet kitalálni” – jegyezte meg. A helyettes államtitkár nem közölt részleteket, de az MTI érdeklődésére annyit elmondott, hogy országszerte mintegy tízezer önkormányzati köztisztviselő kerül át kormánytisztviselőként a járási hivatalokhoz.

Zöld-Nagy Viktória a konferencián emlékeztetett arra, hogy a járási székhelyeken 2013. január elsejével megalakuló járási hivatalokhoz a most az önkormányzatoknál lévő államigazgatási – a többi közt gyermekvédelmi, gyámügyi, idegenrendészeti, állatvédelmi, környezetvédelmi – feladatok kerülnek.

Bővebben a járásokról: 175 vidéki járási hivatal és 23 fővárosi kerületi hivatal alakul jövőre

Forrás:
Konferencia a járási rendszerről Szekszárdon; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2012. szeptember 19.