Skip to main content
gazdaság

Mobilról sem fél vásárolni a magyar

Szerző: 2012. október 1.No Comments

„Miközben a mindennapos bankkártyahasználat kínos lassúsággal terjedt el a hazai fogyasztók között, a mobilos vásárláshoz sokkal gyorsabb ütemben szoknak hozzá.

A különböző alkalmazások futtatására, kényelmes internetezésre és sok egyéb dologra alkalmas új generációs mobilok alig pár év alatt teljesen a feje tetejére állították a fogyasztói szokásokat. A többek között a Vatera aukciós oldalt is tulajdonló Allegroup.hu Kft. friss felméréséből kiderült, hogy ami a mobilvásárlási szokásokat illeti, nem is vagyunk annyira elmaradva a nálunk fejlettebb régióktól.

Nyaralót vettek mobilról
A Vatera portállátogatási statisztikáiból az látszik, hogy a számítógép képernyője helyett egyre többen a mobil kijelzőjén vadásznak számukra fontos termékekre. Kirívó példaként említhető, hogy volt már olyan hazai felhasználó, aki másfél milliós órát, vidéki nyaralót és drága festményt vásárolt mobiljáról. A cégcsoport mobilplatformjain pedig már több mint százezer termék talált gazdára. Elsősorban ruhát, műszaki cikket, számítástechnikai terméket, sportfelszerelést veszünk a legszívesebben telefonon keresztül.

A különböző mobileszközökről történő vásárlások volumene a tavalyi pénzügyi év végére meghaladta a teljes átmenő forgalom másfél százalékát. Ez az arány az Allegroup.hu ügyvezetője szerint idén elérheti akár a 4 százalékot is, két év múlva pedig már a 10 százalékos részesedés elérése a cél. A belső felmérések szerint az iPhone-osok általában drágább termékeket tesznek a virtuális kosárba, az androidosok viszont többször használják az e-vásárlás új módját.

A klasszikus netes termékek mellett kiugróan nagy volt a kereslet a különleges tárgyak iránt; az elmúlt hónapokban a Vatera mobil applikációján keresztül kelt el Land Rover típusú terepjáró 750 ezerért, Rolex óra másfél millió forintért, vagy épp hajdúszoboszlói nyaraló négymillióért.”

Forrás:
Mobilról sem fél vásárolni a magyar; Bitport.hu; 2012. szeptember 26.