Skip to main content
informatikaInternet

Húsz országból 1000 hacker – Hacktivity 2012!

Szerző: 2012. október 7.No Comments

Szervező: Hacktivity Kft.
Helyszín: MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)
Időpont: 2012.10.12. – 13.
Október 12-13-án kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Hacktivity, Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT-Biztonsági Fesztiválja. Húsz országból mintegy 1000 hacker hallgatja a magyar és külföldi előadókat, három világhírű keynote speaker érkezik Amerikából és Angliából, interaktív workshopok, hardver hacking, lockpicking (sérülésmentes zárnyitás), több százezer forintos nyereményekért zajló 24 állomásos 24 órás hackerjáték és -verseny színesíti az eseményt!

KEYNOTE ELŐADÓK:
Jeff Bardin, USA
Jeff a Treadstone 71 információs vezőtője. 2007-ben az RSA konferencián a biztonsági megoldások terén Kiválósági Díjat nyert. A legelismertebb szakértőnek számít a kiberbűnözés, a kiberterrorizmus és a kiberinformáció területén.

Sir David Pepper, UK
Sir David Pepper a Kormányzati Kommunikációs Központ (GCHQ) igazgatója volt, mely az Egyesült Királyságban a rádiós hírszerzésért és az elektronikus információs biztonságért felelős ügynökség. Sir Pepper jelenleg a Thales UK tanácsadó testületének tagja és együttműködik a Deloitte-tal a kiberkockázatok és a nemzetbiztonság kérdésében.

Shakeel Tufail, USA
Shakeel Tufail, a HP Enterprise Security Solutions szövetségi ügyfelekért felelős vezetője több mint 22 éve gyűjti a tapasztalatokat a számítógépiparban. Korábbi munkahelyei között szerepel: a Pentagon Haderő Védelmi Ügynöksége (PFPA), a DEA, a Fortify Software, Cigital, Electric On-Ramp, CompUSA és America Online.

Az előadók és témák között lesznek:

Balázs Zoltán /HUN — Zombie böngészők rootkittel fűszerezve
Alexander Polyakov /RUS — 10 SAP legfontosabb sérülékenység
Joe McCray /USA — A behatolás tesztelés evolúciója magas biztonságú környezetben
Kabai András /HUN — Hibakeresés és kihasználás kernel driverekben
Alexander Kornbrust /GER — Önvédő adatbázisok
Vivek Ramachandran /IND — Rosszindulatú Wi-Fi routerek szórakozásból és üzleti célból
Miroslav Stampar /CRO — Találjunk webes sérülékenységeket
Bencsáth Boldizsár /HUN — Károkozók elemzése
Shay Chen /ISR — Diviner egy új OWASP ZAP proxi kiterjesztés

PayPass sérülékenységek, „Chip-csirip”, avagy PKI eszközök „alternatív” felhasználásai, HSRP biztonsági problémák, USB = Universal Security Bug, Alternatív Internet, Böngésző alapú támadások, Android Security, iOS security, NAT támadások, Forráskódok biztonsági elemzése, Geek Girls, Követhetetlen mobiltelefonok, Lockpicking 2.0, Elit közösségi hálók és csalások, AntiVírus hatástalanítás.

Újra lesznek Hello Workshopok!
Kiscsoportos, (maximum 20 fős) hackelések, ahol hat témában a résztvevők az elmélettől eljutnak a gyakorlatig is. Lesz Hello Injection, Hello CA, Hello forráskódelemzés, Hello Iptables workshop, valamint egy teljes új gyakorló Hacking platformot is bemutatnak a szervezők.

Hardver workshop & lockpicking
Lesz igazi „bütykölős aktivitás” is, úgynevezett hardver workshop a H.A.C.K. szervezésében, ahol többek között újra össze lehet forrasztani a 2 éve a multimédiás áruházakban „nagy sikert” aratott TV-B-Gone kittet. Valamint lesz lockpicking tanulás és verseny a Lockpicking Blog támogatásával, ahol gyorsan elsajátíthatjuk, hogy nyissuk ki a szekrényünket, ha elhagytuk a kulcsot, s hogy miért adnak hamis biztonságérzetet a kínai piacon vásárolt masszívnak tűnő zárak, lakatok.

Idén először U25 sarok
Ahol a jövő generációja, a most végzős, 25 év alatti fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek és kérhetnek tanácsokat kötetlen hangulatban a már komoly sok esetben nemzetközi tapasztalattal rendelkező IT-biztonsági szakértőktől.

Hack24, egy 24 órás, 24 állomásból álló igazi csapatverseny
A csapatoknak a következő feladatokra kell felkészülniük: számítógép hackelés szimulált pályákon a Webshark Kft. fejlesztésében; XBOX Kinnect pisztolypárbaj amit a Fortinet állít fel; Urban Warrior verseny, ahol bilincsből szabadulva kell megszerezni a páncélba zárt kódot; fejtörő játékok plakátokon: aka Hacker Road 1.0; az InstApp által készített Hacktivity mobilalkalmazásba rejtett kódtörés; az RRC Kft. által épített SPLUNK naplózóban rögzített banki betörés log analízise; social engineering minden mennyiségben, valamint néhány egyéb titkos meglepetés pálya.

Hacktivity app!
Újdonság, hogy az InstApp támogatásával már elkészült a Hacktivity app Androidra és hamarosan letölthető lesz iPhone-ra is! A mobilalkalmazásban nyomon követhetjük a programot, bejelölhetjük a megtekinteni kívánt előadásokat, és nem utolsó sorban részt vehetünk vele a Hack24 játékban!

További információ, részletes program, regisztráció: https://hacktivity.com/hu/
Facebook: http://www.facebook.com/hacktivity
Twitter: twitter.com/hacktivity2012

Forrás:
Húsz országból 1000 hacker – Hacktivity 2012!; IVSZ