Skip to main content
gazdaság

Nyolc magyar cég Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata között

Szerző: 2012. október 28.No Comments

„Közép-Európa ötven leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata közé az idén nyolc magyar cég jutott be. Közülük viszont csak egy, a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. tudott a tízes élbolyba bekerülni.

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője szerint a magyar tulajdonú technológiai vállalkozások idén is jól szerepeltek a régiós versenyben, ami mindenekelőtt a jó ötleteiknek, és legalább ekkora részben azok üzletileg sikeres megvalósításának köszönhető. Óriási szerepe van a sikerekben a hazai vállalkozások szakértelmének: a rangsort kísérő vállalatvezetői felmérés válaszadói egyetértettek abban, hogy régió-szerte a tehetséges munkatársak megtartása és tudásuk fejlesztése az egyik legnagyobb feladat és kihívás is egyben a technológiai szektorban.

Iparágak tekintetében a szoftver (27 cég) és internetes (7 cég) vállalkozások kerültek az 50-es lista élére. Őket követték a távközlési-hálózatépítő cégek, (17 cég) illetve két másik szektor képviselői. A múlt évhez hasonlóan a tíz leggyorsabban növekvő vállalat közül hat az internetes, négy pedig a szoftvercégek közül került ki….”

Forrás:
Szoftverfejlesztő start-up a leggyorsabban növekvő magyar cég; Bitport.hu; 2012. október 25.