Skip to main content
egészségügyközigazgatási informatika

Az OEP közleménye az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésről

Szerző: 2012. november 1.No Comments

„Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója, Dr. Sélleiné Márki Mária a mai napon az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának Informatikai és Távközlési Albizottsága előtt tájékoztatást adott az OEP Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretén belül megvalósításra kerülő fejlesztéséről.

A fejlesztés az OEP informatikai rendszerének megújításával a szervezet működésének, eljárásainak, folyamatainak az infokommunikációs technológiát kihasználó modernizációját jelenti, mely során egy komplex, integrált, egységes infrastruktúrájú rendszer kerül kiépítésre.

A nyolc alprojektre osztott fejlesztés fő feladata, hogy biztonságos és folyamatos működési feltételrendszert biztosítson az OEP szakmai feladatainak ellátásához. Ennek részeként a gyógyszertámogatási rendszer jelentés-elszámolási folyamatai, valamint a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók jelentés-elszámolási folyamatai kerülnek modern, infokommunikációs technológiát felhasználó korszerűsítésre. A fejlesztés érinti a közfinanszírozott szolgáltatók szerződéses kapcsolatainak kezelését is, ahol a modernizáció eredményeként átlátható és ügyfélbarát szerződéskötés, szerződéskezelés valósul meg.

A projekt összhangban van az egészségügyi ágazati informatikai fejlesztési koncepciójával. Előkészületi munkálatai az idei évben befejeződnek.”

Forrás:
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleménye az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésről; Országos Egészségbiztosítási Pénztár; 2012. október 30. (pdf)