Skip to main content
közigazgatás: magyartörvények, határozatok

Egyszerűsödnek az úti okmánnyal, a hatósági okmányokkal összefüggő eljárások

Szerző: 2012. november 1.No Comments

„A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program intézkedési tervében feladatként került meghatározásra a lakosságra nehezedő adminisztratív terhek mértékének az Egyszerűsítési Program keretében történő csökkentése, amely célkitűzés megvalósítása a túlzott adminisztratív terheket megállapító egyes törvényi rendelkezéseknek az egyszerűsítés irányába ható módosítását teszi szükségessé.

A törvénymódosításokkal párhuzamosan a kormányrendeleti szintű joganyag érintett rendelkezéseit is módosítani szükséges annak érdekében, hogy a törvényi és a kormány-rendeleti szintű szabályozás összhangja változatlanul biztosított maradjon, illetve, hogy a végrehajtási rendeletekben rögzített, a lakosságra nézve túlzott adminisztratív terhet jelentő előírások úgyszintén felszámolásra kerüljenek.

A véleményezés végső határideje: 2012. november 8.

A véleményeket a jogszabaly@bm.gov.hu e-mail címre várjuk.”

Forrás:
Az úti okmánnyal, a jármű származásellenőrzésével, a hatósági okmányokkal, az idegenrendészettel összefüggő eljárások egyszerűsítéséről, valamint a migrációs tárgyú joganyagot érintő módosításokról szóló Korm. rendelet tervezetek; Belügyminisztérium; 2012. október 29.