közigazgatási informatika

Ezért állt le az informatikai rendszer a határátkelőkön

Szerző: 2012. december 17.No Comments

„A schengeni információs rendszer (SIS) magyarországi adatbázisa szerverének műszaki hibája miatt állt le az ország valamennyi határátkelőhelyén az informatikai rendszer szombat este – közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.

A szerver meghibásodása miatt a rendszer központi szolgáltatása leállt, ez okozott problémát a határátkelők informatikai rendszerében. A közlemény szerint a szolgáltatás szombaton 20 óra 17 perckor állt le. A KEKKH szakemberei azonnal megkezdték a hiba elhárítását, és 23 óra 27 perckor teljes körűen helyreállt a rendszer működése, így ismét megindulhatott a forgalom a határátkelőkön.

A KEKKH tájékoztatása szerint a rendszer azóta is zavartalanul működik. A hiba körülményeinek részletes vizsgálata még folyamatban van. Magyarország minden határátkelőhelyén, így a budapesti Liszt Ferenc-reptéren is leállt az informatikai rendszer szombaton késő este, de ez a légi forgalmat nem akadályozta. Több közúti határátkelőnél – Záhonynál, Ártándnál, Beregsuránynál – azonban többórás várakozás alakult ki. A határátkelőhelyek többségénél ugyanakkor nem jeleztek torlódást szombat este.”

Forrás:
Ezért állt le az informatikai rendszer a határátkelőkön; HVG.hu/MTI; 2012. december 15.