Skip to main content
közigazgatás: magyar

Fazekas Sándor nagykunsági és Tisza menti települések vezetőivel egyeztetett az adósságrendezésről

Szerző: 2012. december 18.No Comments

„Jász-Nagykun-Szolnok megye tizenhárom, ötezernél kevesebb lakosú nagykunsági és Tisza menti településének polgármesterével egyeztetett a kormány által meghirdetett adósságrendezési eljárásról Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szombaton Karcagon.

A tárcavezető az egyeztetés után az MTI-nek elmondta: a 13 település közül három adósságrendezési eljárás alatt áll, a felhalmozott adósságuk összesen 700 millió forint.

A többi tíz település esetében szintén nagyjából 700 millió forint az az összhitelállomány, amelynek terhétől az állami átvállalással megszabadulnak az adósságrendezési program keretében – tette hozzá.

A polgármesterek beszámoltak településük pénzügyi helyzetéről, valamint azokról a fejlesztési elképzeléseikről, amelyeket kedvezőbbé vált anyagi helyzetük után terveznek. Ezek közé tartozik többi között a Start munkaprogram, a mezőgazdasági, ezen belül az állattenyésztési tevékenység, valamint a fürdőfejlesztés – mondta a vidékfejlesztési miniszter.”

Forrás:
Fazekas Sándor nagykunsági és Tisza menti települések vezetőivel egyeztetett az adósságrendezésről; Vidékfejlesztési Minisztérium; 2012. december 15.