Skip to main content
egészségügyhírközlésközigazgatási informatika

Újabb elektronikai fejlesztés segít eligazodni a gyógyszertárak között

Szerző: 2012. december 28.No Comments

„Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére iPatika néven hiánypótló szolgáltatást indít a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet és a Magyar Gyógyszerészi Kamara. Az alkalmazás segítségével mobileszközön is elérhetővé válnak Magyarország patikáinak elérhetőségei.

A szolgáltatás digitális térképen jelenít meg valamennyi közforgalmú, fiók és intézeti gyógyszertárat, így a felhasználóhoz legközelebb eső patikát is. Emellett tájékoztatást ad a kiválasztott gyógyszertár nyitvatartási rendjéről és elérhetőségéről, így a felhasználó azonnal kapcsolatba léphet az alkalmazáson keresztül a választott gyógyszertárral.

Az iPatika program segítségével mobileszközünkön informálódhatunk arról is, hogy hol található a hozzánk legközelebb eső ügyeletes gyógyszertár leegyszerűsítve ezzel az éjszakai vagy az ünnepek alatti patikakeresését. Az alkalmazás tartalmaz egy beépített útvonaltervező rendszert is, mely jelentősen megkönnyíti a tájékozódást, a kiválasztott gyógyszertár elérését.

A szolgáltatás jelenleg a közforgalmú, fiók és intézeti gyógyszertárakra terjed ki.

További tartalmi és technikai részletekről az http://ipatika.com oldalon tájékozódhat minden érdeklődő, segítség pedig az ipatika@ipatika.com e-mail címen kérhető.”

Forrás:
Újabb elektronikai fejlesztés segít eligazodni a gyógyszertárak között; Emberi Erőforrások Minisztériuma; 2012. december 22.