közigazgatási informatika

Problémákkal indult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) webhelye

Szerző: 2013. január 7.No Comments

„…A KLIK háromezer intézmény működéséért, 1,2 millió diák oktatásáért felel, valamint 120 ezer pedagógus és 30 ezer iskolai alkalmazott munkáját irányítja, ezzel az ország legnagyobb állami szervezete és munkáltatója. Ehhez képest kifejezetten siralmas a szervezet weboldala: a klik.gov.hu címen elérhető honlap dizájnja a világ első weblapjainak megjelenésére emlékeztet. A tartalom sem az igazi, a menüpontokból sok “fejlesztés alatt” lévő oldalra visz, ahol van tartalom, ott pedig helyesírási és fogalmazási hibákat találunk…”

„Szerdán számoltunk be róla, hogy a legnagyobb állami szervezetként január 1-jével létrejött KLIK honlapján túl sok a „fejlesztés alatt” álló tartalom, az oldala megjelenése pedig a világ első weblapjaira emlékeztet. Néhány nap kellett hozzá, hogy az üzemeltetők valamelyest gatyába rázzák a szájtot.

Bár a klik.gov.hu így sem lesz az év honlapja, a fejlődés látványos, az oldal ebben a formájában már nem minősül vizuális környezetszennyezésnek. További jó hír, hogy a tartalom is sokat fejlődött, már minden menüpontban találni releváns információkat.”

Forrás:
Béna és üres az új állami monstrum honlapja; HVG.hu; 2013. január 2.
Feljavították az állami monstrum honlapját; HVG.hu; 2013. január 5.