Skip to main content
jogközigazgatási informatika

Modernizálják a hivatalos lapok kiadását

Szerző: 2013. január 15.No Comments

„A Magyar Közlöny kiadásának modernizálásán dolgozik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A lapkiadás biztonsági feltételeinek magasabb szintű megvalósításával, valamint a munkafolyamatok és a kiadás szabályozási folyamatainak korszerűsítésével, az informatikai háttér megújításával uniós forrásból újulhat meg a Magyar Közlöny informatikai rendszere.

A KIM több mint 100 millió forintnyi európai uniós forrásból a „Hivatalos lapok kiadási folyamatának modernizációja” című Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében modernizálja a közlönykiadás folyamatát. 2013 első negyedévére a projekt eredményeként lehetővé válik, hogy az állampolgárok és a közigazgatási szereplők egy modernebb és kedvezőbb keresési feltételeket biztosító honlapon férjenek hozzá a jogszabályokhoz, valamint biztonságosabbá válik a közlönykiadás szereplői közötti kommunikáció is.

A fenti folyamatok megvalósításával olyan biztonságos közlönykiadás valósítható meg, amely egy egységes és szabályozott környezetben, költséghatékony, modern informatikai háttérrel támogatott, hiteles és digitális közzétételt tesz lehetővé.”

Forrás:
Modernizálják a hivatalos lapok kiadását; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. január 14.