Skip to main content
közigazgatás: magyar

Ingyen wifi a kaposvári buszokon

Szerző: 2013. február 3.No Comments

„Több mint félmilliárd forintból kiszámíthatóbb buszközlekedést ígér az önkormányzat a kaposváriaknak. Az utastájékoztató rendszer mellett, amely pontosan jelzi majd a járatok útvonalát és menetrendjét, ingyenes wifi is lesz a járműveken.

Megbízhatóbb buszközlekedést és a járműveken ingyenes wifit ígér a kaposváriaknak a helyi önkormányzat. Ennek megvalósítására a dunántúli város európai uniós támogatással indított el egy 571 millió forintos fejlesztési programot. Ennek lesz része egy dinamikus utastájékoztató rendszer, amelynek keretében 41 buszmegállóban napelemes, az autóbuszállomáson pedig 2 nagyméretű elektronikus tájékoztató táblát helyeznek ki.

A rendszer segítségével minden szükséges információt megkapnak majd az utasok: például azt, hogy mik az indulási és érkezési időpontok, melyik járattal hová utazhatnak, melyek az átszállási lehetőségek, sőt GPS koordináták alapján a táblákon olvasható lesz, hogy hány percet kell várni, hogy a busz a megállóhelyre érkezzen.

Neten is követhető a forgalom
A rendszer jelzi az alacsonypadlós járművek érkezését, amely hasznos információ a mozgáskorlátozottak, idősek és babakocsival utazók számára.

Az új fedélzeti számítógépekkel felszerelt helyi autóbuszokon az utastájékoztató révén a forgalomirányítók is követhetik a járatok helyzetét a térképen, adatokat kaphatnak a jármű állapotáról és szükség esetén kapcsolatba léphetnek a járművezetővel. A buszok helyzete pedig az interneten is követhető lesz – ismertette a beruházás részleteit Herczeg András, a kivitelező T-Systems Magyarország Zrt. projektvezetője.”

Forrás:
Ingyen wifi a kaposvári buszokon; Bitport; 2013. január 31.