Skip to main content
gazdaságközigazgatási informatika

Elindult a Magyar Posta Zrt. Hibrid kézbesítési és konverziós rendszer projektjének megvalósítása

Szerző: 2013. február 7.No Comments

„A Hibrid kézbesítési és konverziós rendszer alapvető célja egy olyan általános, posta által nyújtott szolgáltatás 2014. január 1-jétől, mely biztosítja az elektronikus működésre történő áttérés lehetőségét olyan társadalmi információs folyamatok ügyintézésében, melyek eddig csak papír alapon működtek. Feladata, hogy részben elektronikus megoldásokkal bővítse az ügyfelek és a hatóság közötti kapcsolattartás módjait a közigazgatási eljárások folyamataiban.

A Hibrid kézbesítési és konverziós rendszerrel a Magyar Posta olyan hiteles kézbesítési szolgáltatásokat teremt, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy a közigazgatási eljárási folyamatokban a küldeményeket hitelesen kézbesítve küldhessék akár elektronikus, akár hagyományos módon, garantálva a szükséges bizonyító erőt.

A fejlesztés eredménye a közigazgatási célú biztonságos elektronikus kézbesítés megvalósítása: a papír alapú irat hiteles elektronikus irattá alakítása, valamint az elektronikus irat hiteles papír alapú irattá alakítása.

A Hibrid projekt szorosan együttműködik az Agora projekttel, mely szintén az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében valósul meg, és melynek kiemelt célja mintegy negyven kistelepülés postahelyén ún. kihelyezett ügyintézési pontok létesítésével az ügyfélközpontú szolgáltatások bővítése. A vidéki postahelyek – az Agora pontok – így közigazgatási színterekké válnak, hatósági közvetítői szerepet fognak betölteni.

Az előremutató hibrid szolgáltatások jól működő postai szolgáltatásokként közép- és hosszútávon javítják a közigazgatási tevékenységek hatékonyságát. Hozzájárulnak a Társaság stratégiai céljainak megvalósulásához. A kormányzat számára produktív megoldást kínálnak a Magyar Posta ezen a területen szerzett tapasztalatai és a megvalósított szolgáltatások.”

Forrás:
Elindult a Magyar Posta Zrt. Hibrid kézbesítési és konverziós rendszer projektjének megvalósítása az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében; Magyar Posta; 2013. február 5.