Skip to main content
gazdaság

Összeomlottak a tájékoztató honlapok

Szerző: 2013. március 18.No Comments

„A rendkívüli időjárással együtt tegnap megnőtt a közlekedéssel kapcsolatos honlapok látogatottsága is. Ezeket a szolgáltatásokat valószínűleg simán lehet a kritikus informatikai infrastruktúra részének tekinteni, hiszen pont ilyen helyzetekben kellene problémamentesen és gyorsan, megbízhatóan működniük. Ez persze többletköltségeket jelentene, amit úgy tűnik, az illetékesek nem hajlandóak megfizetni, hiszen csak évi egy-két alkalommal fordul elő hasonló. A legtöbb oldalnak ráadásul mobilos verziója sincs.

Az autósok tájékoztatására létrehozott Útinform honlapja péntek délelőtt omlott össze, de már csütörtök este nehezen volt elérhető. Azóta csak nagyon ritkán tölt be, akkor sem teljesen. Olvasóink szerint szerencsére a mobil verzió elérhető, viszont csak akkor frissíti az adatokat, ha sikerül elérnie a rendes weblapot. Estig akadozva töltött be az autopalya.hu is, melyet jövő héten bővítenek, így a az új weboldal most a szokványos óránkénti 100 ezer letöltés helyett 1 millió letöltést szolgál ki zavartalanul.

Már tegnap este kidőlt a sorból a MÁV térképes vonatinformációs oldala: hosszú percek után néha el lehetett érni a térképet, de utána már nem tudta frissíteni az adatokat. Olvasóink beszámolói alapján az adatok hitelességével is akadt probléma, voltak olyan vonatok, amelyek egyszerűen eltűntek a térképről. Délelőtt óta az elvira.hu menetrend sem működik. (Azóta éppen elérhető.)

A Volán menetrendkeresője működik, itt viszont semmilyen interaktív szolgáltatás nincs, egyetlen hírt sem találunk a hóhelyzetről…”

Forrás:
Összeomlottak a tájékoztató honlapok; Index.hu; 2013. március 15.