politikai informatika

Politikusok a közösségi médiáról

Szerző: 2013. március 29.No Comments

„A közösségi médiával kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg Surján László, az Európai Parlament kereszténydemokrata alelnöke, Rónaszékiné Keresztes Mónika fideszes országgyűlési képviselő és Vágó Gábor (LMP), a parlament független tagja az Antall József Baráti Társaság budapesti rendezvényén.

A média torzító hatása nélkül közvetíthetők a gondolatok – Surján László – mint mondta – ezért használja rendszeresen a legnagyobb közösségi oldalt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy Antall József sosem használta volna a közösségi médiát, ennél ugyanis szemérmesebb ember volt. Vágó Gábor több Facebook-oldalt is fenntart, emellett három blogon publikál és a rövid üzenetek közlésére alkalmas közösségi oldalakat is használja – mondta. Rónaszékiné Keresztes Mónika azt mondta, hogy a kisközösségekből lehet emberileg táplálkozni.

A fideszes képviselő a beszélgetésben megjegyezte: hiányolta Vágó Gábor blogján a kommentelés lehetőségét. Az LMP politikusa ezt azzal indokolta, zavarta, hogy sokan név nélkül „trollkodtak”, vagyis úgy gyalázkodtak, hogy mondandójuk még csak nem is kapcsolódott a blogbejegyzéshez. Rónaszékiné Keresztes Ildikó bírálta Vágó Gábor stílusát is, az LMP-s politikus szerint azonban egy jó író az olvasóknak ír, ő például a 30 alatti fiataloknak, az ő nyelvükön.

Surján László fontosnak tartja a közösségi oldalak interaktivitását, de kijelentette: gyakran „a felpiszkált levélírók egy jól meghatározott ipari érdekcsoport érdekeit képviselik”, ezért fontosnak tartotta, hogy a válaszokat mindenki érdemüknek megfelelően kezelje. Szerinte az internet szabadságával sokan visszaélnek, ezért nem szabad mindent elhinni, amit ott olvasunk.

Vágó Gábor azt mondta, hogy egy jó Facebook-oldalt fenntartani „félállás” – mint mondta, ő is kap segítséget ebben -, de mindenkinek a saját karakteréhez kell igazítania internetes felületét. Szerinte „Gyurcsány Ferenc nyögvenyelősen próbál laza lenni”, a legsikeresebb oldal pedig a miniszterelnöké, annak ellenére, hogy Orbán Viktor sem lehet képes folyamatosan tölteni azt.”

Forrás:
Politikusok a közösségi médiáról; SG.hu/MTI; 2013. március 27.