Skip to main content
közigazgatási informatika

Vizsgálatot szeretne az MSZP a közigazgatás informatikai rendszereinek leállása miatt

Szerző: 2013. április 17.No Comments

„A múlt héten többször leálltak, meghibásodtak az elektronikus közigazgatás informatikai rendszerei.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügy-miniszterhez fordul vizsgálatot kérve az MSZP-s Baja Ferenc, mert a múlt héten többször leálltak, meghibásodtak az elektronikus közigazgatás informatikai rendszerei.

A szocialista politikus – a parlament informatikai és távközlési albizottságának alelnöke – erről szóló levelét az MTI-nek is elküldte hétfőn. Abban emlékeztetett rá: üzemzavarok miatt az okmányirodai rendszer öt napon belül háromszor volt elérhetetlen.

Hozzátette: a visszatérő hibák jelentősen hátráltatják az elektronikus ügyintézést, csökkentik az állampolgárok elektronikus ügyintézésbe vetett bizalmát. Véleménye szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy az érintett hivatalok nem adnak tájékoztatást a közvéleménynek, ezért kéri, a miniszter indítson vizsgálatot, és annak eredményéről tájékoztassa a nyilvánosságot.

Pénteken rendszerhiba miatt szünetelt az okmányirodákban a személyiigazolvány- és útlevél-ügyintézés. Szerdán a magyarorszag.hu, illetve az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő ügyfélkapu állt le. Ugyancsak meghibásodott a múlt héten a Nemzeti Közlekedési Hatóság gépjárművezető-képzést és a vizsgáztatást kezelő rendszere, a hatóság közlése szerint azonban a számítástechnikai rendszer hibája ellenére nem maradtak el KRESZ-vizsgák.”

Forrás:
Vizsgálatot szeretne az MSZP a közigazgatás informatikai rendszereinek leállása miatt; Hiradó.hu; 2013. április 15.