közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Az uniós források gyorsabb lehívását segíti az ESZA új iratkezelési központja

Szerző: 2013. május 6.No Comments

„Iratkezelési centrumot nyitott az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA) 2013. április 26-án, Budapesten. A beruházás az európai uniós források gyorsabb lehívását segíti.
Bene Dániel, a kft. ügyvezető igazgatója a központ megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az iratkezelési központ a raktározási feladatokon túl a digitalizálás és az iratkölcsönzés lebonyolításáért is felel, így hozzájárul a gyorsabb és egyszerűbb pályázatkezeléshez. Az ESZA a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) egyik legnagyobb, európai uniós pályázatokat kezelő közreműködő szervezete.

Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára elmondta: az utóbbi két évben a kormány sokat tett az uniós pályázati rendszer egyszerűsítéséért és fontos cél, hogy a 2014-2020-as, új hétéves ciklusban koncentráltabban használják fel a rendelkezésére álló forrásokat.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a jövő évtől 2020-ig rendelkezésre álló források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre szeretnék fordítani. Kiemelte, hogy a most nyílt iratkezelési központ egyszerűsíti a pályázatok feldolgozásával kapcsolatos munkafolyamatokat. Az ESZÁ-hoz tavaly több mint 16 ezer pályázat érkezett be és mintegy 3500 szerződést kötött. A kifizetett támogatás értéke megközelítette a 181 milliárd forintot.”

Forrás:
Az uniós források gyorsabb lehívását segíti az ESZA új iratkezelési központja; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2013. április 26.