Skip to main content
jogközigazgatási informatikatörvények, határozatok

Az elektronikus aláírással kapcsolatos 3/2005. (III. 18.) IHM rendelet módosításáról szóló miniszteri rendelet-tervezet

Szerző: 2013. június 11.No Comments

„LVF/8707/2013-NFM
Véleményezési határidő: 2013. június 11-én (kedd) 12 óra

Tájékoztató
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogalkotási tevékenységére vonatkozó a jogalkotásról szóló törvény szerinti közigazgatási egyeztetésre bocsátott koncepciókat, jogszabálytervezeteket, valamint a tervezetekhez kapcsolódó előterjesztéseket, szakmai indokolásokat olvashatja ezeken az oldalakon. Kérjük, hogy a tervezetekre vonatkozó véleményeket, javaslatokat a velemeny@nfm.gov.hu e-mail címre küldje, az egyértelmű azonosíthatóság érdekében tárgyként minden esetben a minisztériumi iktatószámot feltüntetve.”

„(1) Az elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatásokra és ezek szolgáltatóira vonatkozó részletes követelményekről szóló 3/2005. (III. 18.) IHM rendelet (a továbbiakban: R.) 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A szolgáltatónak a megbízhatóság biztosítása érdekében felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, kivéve, ha a szolgáltató költségvetési szerv és a megszüntetésével kapcsolatos költségek, valamint a szolgáltatások nyújtásával összefüggésben okozott károk megtérítésére a szolgáltató jogutód nélküli megszüntetése esetén is kötelezhető más költségvetési szerv.”

(2) Az R. 12. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„A szolgáltató a szolgáltatási tevékenységének megszűnésével kapcsolatos költségek biztosítása és a megbízhatóság érdekében köteles a 13-14. §-ban meghatározott követelmények legalább egyikének megfelelni, kivéve, ha a szolgáltató költségvetési szerv és a megszüntetésével kapcsolatos költségek megtérítésére a szolgáltató jogutód nélküli megszüntetése esetén is kötelezhető más költségvetési szerv.””

Forrás:
Az elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatásokra és ezek szolgáltatóira vonatkozó részletes követelményekről szóló 3/2005. (III. 18.) IHM rendelet módosításáról szóló miniszteri rendelet-tervezet; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2013. június 6. (zip-fájl)