Skip to main content
közigazgatás: magyar

Minden szervezet változik, a Városháza sem kivétel

Szerző: 2013. június 26.No Comments

„Több olvasónk is érdeklődött, igaz-e a hír, hogy több vezető munkatárs távozott, vagy fontolgatja a távozását a polgármesteri hivataltól. Kétségtelen tény, hogy a közigazgatás átalakítása és az önkormányzatok feladatainak szűkítése több területen is azt jelenti, hogy a munkatársak egyre kevesebb szakmai kihívással kerülnek szembe, és elveszítik a fejlődés lehetőségét.

Minden szervezet változik időről időre, vannak folyamatok, amelyek gyorsítják, vannak, amelyek lassítják ezt. A múlt század első éveiben egy kockás papíron ki lehetett számolni, a közigazgatásban elhelyezkedő hivatalnoknak milyen előmenetele lesz, és milyen vagyoni helyzetben fog nyugállományba vonulni. Az effajta biztonság mára teljesen eltűnt életünkből. A jelenleg az átalakítását megélő közigazgatásban dolgozók is szembesülnek kihívásokkal, új lehetőségekkel, egyáltalán nem meglepő, ha az önkormányzatiság szerepvesztése nyomán új érvényesülési lehetőséget keresnek.

Noha a fejlesztésekkel foglalkozó Beruházási Iroda, a pályázatírással foglalkozó Innovációs Iroda munkatársai ma még nem érzik az önkormányzati feladatok csökkenését, ez a közeljövőben bizonyosan változni fog. Ezzel együtt sem a Beruházási, sem az Innovációs Iroda vezetője nem távozott a polgármesteri hivatalból, folyamatosan végzik a várost szolgáló feladataikat. Ugyanakkor Makó aljegyzője valóban leköszönt hivataláról, mivel szakmailag tovább kívánt lépni. Saját elhatározásából egy olyan új munkahelyre kerül, ahol a már említett kihívásokkal nap mint nap szembesülni fog.

Csak véletlen egybeesés, hogy az aljegyző mellett a vagyoncsoport vezetője is távozott a közelmúltban. Mivel a vagyongazdálkodás feladatai alig változtak, esetében nem az átalakuló közszféra, hanem személyes indokok állnak a háttérben. Makó önkormányzata – ahogy eddig is – nyilvános pályázatot ír ki a távozó kollégák megüresedett helyére.”

Forrás:
Minden szervezet változik, a Városháza sem kivétel; Makó város önkormányzata/MTI ÖS; 2013. június 26.