Skip to main content
közigazgatás: magyar

Stratégiai partnereknek szervezett konferenciát a KIM

Szerző: 2013. június 30.No Comments

„A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Parlamenti Államtitkári Kabinet a részvételi törvény utólagos hatásvizsgálatáról szervezett konferenciát csütörtök délelőtt. Közlemény.
Az eseményre a minisztériumok stratégiai partnerei, valamint a stratégiai partnerséget kötő minisztériumok voltak hivatalosak. A rendezvényt Rétvári Bence államtitkár nyitotta meg. Köszöntőjében az érdekképviselet fontosságáról beszélt, mely mára már a jogalkotás fontos részévé vált. Beszédében hangsúlyozta: fontos fenntartani a jó viszonyt a szervezetekkel, hogy egy aktív párbeszédfórum alakulhasson ki. Mindannyian a közjót szolgáljuk, közös a célunk is: minőségi törvényt akarunk alkotni. Azzal, hogy egy partner aláírja a partnerségi szerződést a minisztériummal, felelősséget vállal véleményének elmondására.

Az államtitkár beszédének végén jelezte: a konferencia célja, hogy a kapcsolat még élőbbé váljon, a szervezetek személyesen is elmondhassák észrevételeiket, majd azokat a későbbi munka során figyelembe vehessék a jogalkotók. Az eseményen többek között felszólalt még Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, az Amerikai Kereskedelmi Kamara képviseletében Dávid Péter ügyvezető igazgató és dr. Orosz Gábor, a Magyar Védjegy Egyesület ügyvezetője Gláser Tamás, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselői.

A stratégiai partnerség egy olyan politikai berendezkedés, amely elősegíti az állampolgárok állami döntéshozatalban történő részvételét. A stratégiai partnerségről szóló törvény 2011. január 1-jén lépett hatályba. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elsőként az Amerikai Kereskedelmi Kamarával kötött szerződést, a későbbiekben pedig további számos szervezet vált a KIM stratégiai partnerévé.”

Forrás:
Stratégiai partnereknek szervezett konferenciát a KIM; Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium; 2013. június 27.