Skip to main content
közigazgatás: magyar

Elégedett az NFÜ a kifizetésekkel és szerződéskötésekkel

Szerző: 2013. július 18.No Comments

„Az uniós intézményrendszer megfelelő ütemben dolgozza fel a beérkezett pályázatokat és fizeti ki a támogatásokat; Magyarországon az Európai Unióhoz való csatlakozás óta soha akkora összeg nem áramlott a gazdaságba, mint 2013 első félévében – hangsúlyozta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az NFÜ a közlemény szerint a 2007-2013-as fejlesztési időszakban rendelkezésre álló mintegy 8200 milliárd forintnyi forrás 98 százalékáról már döntött, illetve a keret már csaknem 50 százalékát ki is fizette a nyertes pályázóknak.

A szervezet összesen közel 60 ezer projektet támogatott (pontosan 59 846 projektet), aminek a duplája – több mint 120 ezer – érkezett be. A kifizetések már meghaladták a 4 ezer milliárd forintot, támogatási döntés pedig majdnem 8 ezer milliárd forintról született.

Az összeg folyamatosan változik, hiszen hetente 20-30 milliárd forintos kifizetések történnek; csak ebben az évben eddig 658 milliárd forint kifizetése valósult meg.

Az új pályázatok kiírása az NFÜ szerint folyamatos, a szerződéskötések is jó ütemben haladnak, az uniós csatlakozás óta a gazdaságba még soha annyi pénz nem áramlott, mint az idei első félévben.

A 2012-es év kiemelkedően jó volt, rekordot döntöttek a kifizetések. A jelenlegi eredmények alapján a számlakifizetések idén is a vártnál nagyobb arányban, jóval 1000 milliárd fölött lesznek – írja közleményében a szervezet.”

Forrás:
Elégedett az NFÜ a kifizetésekkel és szerződéskötésekkel; HVG.hu/MTI; 2013. július 17.