Skip to main content
közigazgatás: magyar

A KIH agya: bemutatkozik az Elnöki Kabinet

Szerző: 2013. július 31.No Comments

„A KIH Elnöki Kabinetében a helyzetfelismerés és az aktuális állapotot ábrázoló térkép felvázolása után kezdődhetett meg az építő munka. A szervezeti egység kommunikációs stratégiát és arculatot készít, továbbá back office tevékenységként az európai uniós projektekben vesz részt. Emellett az irányító szerv előterjesztéseinek véleményezésében, az elnök által kiadott feladatok utókövetésében és monitorozásában vállal szerepet. Nagy Edit kabinetfőnök a Rádió Orient műsorában a hivatal működése mellett a közigazgatásban rejlő kihívásokról és fejlődési lehetőségről is beszélt.

A KIH Elnöki Kabinetének új vezetője munkája kezdetén legfőbb feladatnak a korábbi munkafolyamatok áttekintését tartotta. A szervezeti egység, a belső szabályozók feltérképezése elengedhetetlen volt az eredményes további működéshez. Nagy Edit a Rádió Orient műsorában elmondta, a helyzetfelismerés és az aktuális állapotot ábrázoló térkép felvázolása után kezdődhetett meg az építő munka. „Sok olyan területet tártunk fel, ahol változtatni kellett a munkafolyamatokon. A jogszerű, hatékony működésnek meg kellett jelennie a belső szabályzatokban” – emelte ki a vendég. A kabinetfőnök hozzátette, emellett a 2013. február 28-án integrálódott Nemzeti Államigazgatási Központ okozta változásokhoz is igazodnia kellett a munkáltatónak és a szervezetrendszernek.

Az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendége a KIH Elnöki Kabinetének szervezeti felépítéséről is szót ejtett. A Kommunikációs és Szervezeti Osztály és a Kutatási Osztály mellett harmadik egységként a titkársági feladatok jelennek meg. A kommunikációs feladatok a hivatalon kívüli, Közigazgatási- és Igazságügyi Minisztérium (KIM) irányításával ellátott külső kommunikációra és a hivatalon belüli belő kommunikációra bonthatóak. „Szervezeti egységünk kommunikációs stratégiát és arculatot készít. Továbbá back office tevékenységként az európai uniós projektekben vállal szerepet” – sorolta a tevékenységi területeket a vendég. A kommunikációs feladatok mellett a beszerzésekre, az elnöki döntések felülvizsgálatára és az ügyiratok áttekintésére is kitért.

A kabinet Koordinációs Osztálya az irányító szerv előterjesztéseinek véleményezésében, az elnök által kiadott feladatok utókövetésében és monitorozásában, valamint a belső szabályzatok elkészítésében vállal jelentős szerepet. „Az elnöki védvonal részét képező stratégiai pont a kabinet” – hangsúlyozta a közigazgatási rádió vendége. Nagy hozzátette, a Kutatási Osztály hatásvizsgálati és elemzési feladatokat lát el – emellett jelenleg 2 uniós projekt megvalósításáért felel.

A kabinetfőnök kiemelte, az eredményességben fontos szerepet játszanak a munkatársak. „A hivatalban mindenki hozzáteszi a munkához a maga erejét és tudását. A hivatal összetett feladatai igénylik, hogy sokrétű tudással rendelkező kollégáink legyenek” – hangsúlyozta a Rádió Orient vendége. Nagy Edit hozzátette, a folyamatos csapatépítés mellett az egyéb szervezeti egységek vezetőivel is fontos a jó kapcsolat kialakítása. A KIM-mel a kommunikáció és más szakmai területeken is folyamatos a kapcsolattartás” – mondta.

„Fontos, hogy az ember mindig visszatekintsen az elvégzett munkára és feladatokra” – jelentette ki a KIH Elnöki Kabinetének vezetője. Nagy Edit kiemelte, az elnök úr a közeljövőben mutatja be a hivatal egyéves működésének eredményeit. „Az elmúlt félévben sok eredményként elkönyvelhető, fontos lépést sikerült megvalósítani a hivatal életében” – hangsúlyozta. Hozzátette, a közigazgatásban ezért is jó dolgozni: bőven akad szakmai kihívás és fejlődési lehetőség. „Az egyetemen megszerzett tudást jól kamatoztatható a közigazgatásban” – zárta szavait a vendég.”

Forrás:
A KIH agya: bemutatkozik az Elnöki Kabinet; OrientPress; 2013. július 31.