közigazgatás: magyarművelődés

Miniszteri biztos érkezik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz

Szerző: 2013. szeptember 25.szeptember 30th, 20132 hozzászólás

„Miniszteri biztost kap a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – erősítette meg a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma az InfoRádiónak. Mint mondták, hetek óta fontolgatták a döntést, amelynek hátterében sajtóértesülések szerint az áll, hogy a kormány elégedetlen a KLIK működésével.

Az InfoRádió úgy tudja: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz hamarosan miniszteri biztos érkezik. Információink szerint a döntést a tárcánál már hetek óta érlelték. A miniszteri biztos feladata a fejlesztési javaslatok kidolgozása lesz.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a posztra esélyes Szabó Balázs, a Magyar Közút Zrt. 2009 és 2011 közötti informatikai igazgatója, de ezt az érintett nem erősítette meg a gazdasági hírportálnak. A lap azt írta: a miniszteri biztos kinevezését maga a miniszterelnök szorgalmazta, aki nagyon elégedetlen az oktatási reform akadozása miatt, de a KLIK működésével szemben a kormányban és a Fidesz frakcióban is általános az elégedetlenség.

Az állami köznevelési intézmények fenntartására a központ tavaly szeptemberben jött létre az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányítása alatt. Vezetője Marekné Pintér Aranka, aki csaknem 120 ezer pedagógus munkáltatója lett.”

Forrás:
Miniszteri biztos érkezik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz; InfoRádió; 2013. szeptember 24.
Lásd még:
Informatikáért felel a Kliknél Szabó Balázs
Az emberi erőforrások minisztere 34/2013. (IX. 27.) EMMI utasítása miniszteri biztos kinevezéséről