Skip to main content
gazdaságinformatika

Számítógépéről is küldhet papír levelet

Szerző: 2013. szeptember 27.szeptember 29th, 2013No Comments

„A legkorszerűbb informatikai technológiákat alkalmazza az itthon nemrégiben bemutatkozott innováció, a hibridlevél. A hasonló nevű cég által bevezetett szolgáltatás lényege, hogy a legfejlettebb adatbiztonsági szabványoknak is megfelelve postai levél küldését teszi lehetővé a számítógépről, ezzel egyszerűsíti és meggyorsítva a folyamatot.

A hibridlevél ötlete nem új: minek kellene kinyomtatni a leveleket és elvinni a postára, ha – némi túlzással – a számítógépről a postaládába is nyomtathatok? A Hibridlevél Kft. több mint egyéves fejlesztés és negyedéves tesztelés után elsőként valósította meg az ötletet Magyarországon.

A hibridlevél küldéséhez a felhasználó a számítógépén megszerkeszti a levelet, majd elektronikusan elküldi a szolgáltatónak, ahol 24 órán belül kinyomtatják, borítékolják és postázzák azt, így a címzett akár már másnap megkaphatja.

Nem olvasnak bele
A rendszer teljesen automatikus, emberi beavatkozás nélkül jutnak el a fájlok a nyomtatókig. A hibridlevél rendszerében a teljes dokumentumkezelési lánc titkosított csatornán keresztül zajlik, elsősorban EV SSL (Extended Validation SSL) titkosítás felhasználásával, ami azt jelenti, hogy nem csak a domaint, hanem a szolgáltatást nyújtó céget is ellenőrizték.

Maga a gyártási lánc is teljesen zárt, tehát minden feldolgozás üzemen belül egy izolált (internet nélküli) hálózaton történik. Az adatokat magyarországi TIER 3-as biztonsági szintű adatközpontban tárolják.

Böngészőből is feladható
A levelek feladása három módon történhet: webes felületen, virtuális nyomtató segítségével valamint API-n keresztül.

Webes felületen a kész dokumentumot lehet feltölteni egy e-mail megírásához hasonló felhasználóbarát módszerrel. A virtuális nyomtatóval való küldéshez telepíteni kell egy szoftvert, amellyel lényegében bármilyen szoftverből lehet levelet küldeni – ebből lehetséges a nyomtatás. A rendszer jelenleg elsősorban a Microsoft Word (.doc; .docx) és Adobe Acrobat (.pdf) formátumokat támogatja. A nagy, havi 10 ezer levél feletti forgalmat bonyolító cégek számára elérhető a Hibridlevél Pro szolgáltatás, amellyel API-n keresztül nagy mennyiségben lehet adatokat átadni. Ez lényegében két rendszer közötti kommunikáció, amely lehetővé teszi külső CRM, ERP, számlázó rendszerekből való adatfogadást.

A szolgáltatás főbb felhasználási területei a számlák, a felszólítólevelek, a direkt marketing levelek, egyenlegek, értesítések küldése. A fejlesztő Hibridlevél Kft. reményei szerint a hibridlevél forradalmasítja a postai levélküldést.”

Forrás:
Számítógépéről is küldhet papír levelet; HVG.hu; 2013. szeptember 26.