Skip to main content
közigazgatás: külföldönközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatörvények, határozatok

A belső piaci információs rendszer hazai működésével összefüggő egyes törvények módosításáról

Szerző: 2013. október 7.október 10th, 2013No Comments

Forrás:
2013. évi CL. törvény a belső piaci információs rendszer hazai működésével összefüggő egyes törvények módosításáról; Magyar Közlöny; 2013. évi 165. szám, 2013. október 7.; 68433-68435. oldalak (pdf)
A Kormány 354/2013. (X. 7.) Korm. rendelete a belső piaci információs rendszer hazai működéséről és az abban való részvételnek a szabályairól, valamint a belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv szerinti bejelentési kötelezettség teljesítéséről; Magyar Közlöny; 2013. évi 165. szám, 2013. október 7.; 68436-68442. oldalak (pdf)
Lásd még:

„A Belső Piaci Információs Rendszert (Internal Market Information System, IMI) az Európai Unió és az EGT tagállamok (azaz az EU tagállamain túl Norvégia, Liechtenstein és Izland) közigazgatási rendszerei közötti kommunikáció érdekében fejlesztette ki az Európai Bizottság. Ez az elektronikus eszköz az információcseréhez biztosít egy olyan felületet, amely segítségével a tagállamok a belső piaci jogszabályok végrehajtásakor hatékonyabban tudnak napi szinten együttműködni. Felhasználói körét az országok különféle minisztériumai, országos és regionális hatáskörű szervei, kamarái és egyéb közigazgatási hatóságai adják. Az IMI az interneten keresztül elérhető webes felület, amelyhez nem szükséges előzőleg számítógépes program telepítése. A hatósági felhasználóknak csupán egy felhasználónévre és egy jelszóra van szükségük, amelyet az adott tagállam IMI koordinátorán keresztül tudnak igényelni.”

Belső piaci információs rendszer (IMI); Európai Bizottság
IMI – Belső Piaci Információs Rendszer; Külügyminisztérium (pdf)