Skip to main content
közigazgatás: magyar

Okmányirodából kormányablak

Szerző: 2013. december 5.No Comments

„A járási hivatal épületében, a jelenlegi okmányiroda helyén alakítják ki Dombóváron a kormányablakot, ahol kizárólag speciálisan képesített ügyintézők dolgozhatnak. Ők december 12-én veszik át az oklevelüket.

Gyors és egyszerű ügyintézés, ezt ígéri az egyablakos rendszer. A kormányablakok kialakítása azonban a tervezettnél valamivel lassabban halad, hiszen az eredeti elképzelések még arról szóltak, hogy ez év végére mindenütt kinyitnak az államigazgatás legközvetlenebbnek mondott színterei.

– Dombóváron a járási hivatal épületében, a jelenlegi okmányiroda helyén hozzák létre az új típusú ügyfélszolgálati pontot – mondta el dr. Tóth Emese, a Tolna Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője. Azt is hozzátette, hogy a szükséges átalakítási tervek már elkészültek, és az anyagi források is rendelkezésre állnak, a munka idejére pedig a hivatalon belül helyezik át az okmányirodát.

Ennek részleteiről később tájékoztatják a lakosságot, arra a kérdésre ugyanis nem kaptunk pontos választ, hogy Dombóváron mikortól vehető igénybe a 8-tól 20 óráig nyitva tartó kormányablak, ahol az állampolgárok teljes körű kiszolgálásának jegyében több mint 2000 ügykör elintézésre nyílik majd lehetőség.

Dr. Tóth Emese ugyanakkor azt kiemelte, hogy a kormányablakokban kizárólag speciálisan képesített ügyintézők dolgozhatnak, akik széles körű ismeretekkel rendelkeznek. A kabinetvezető ezek közé sorolta a magas fokú szakmai felkészültséget, a segítőkészséget, a problémakezelő képességet és az udvarias viselkedést, és mint mondta, a leendő dolgozók felkészítése sikeresen, jó eredménnyel befejeződött, a képesítésüket igazoló oklevelüket pedig december 12-én vehetik át.

Van, ahol dolgoznak
Tolna megyében a hat járási székhelyen, Bonyhádon, Dombóváron, Pakson, Tamásiban, Tolnán, illetve Szekszárdon működnek majd kormányablakok, valamint Bátaszéken, Dunaföldváron és Simontornyán alakítják ki az egyablakos rendszert. Dr. Tóth Emese kabinetvezető arra is kitért, hogy a megyeszékhelyen, a már meglévő Garay téri kormányablak mellett a kormányhivatal Augusz Imre utca 7. szám alatti épületében, valamint Pakson és Tolnán már elkezdődtek a szükséges átalakítási munkálatok, és arra törekednek, hogy 2014-re valamennyi tervezett helyszínen megnyissanak a kormányablakok.”

Forrás:
Okmányirodából kormányablak; Hanol Erzsébet; teol.hu; 2013. december 4.