közigazgatás: magyar

Kormánymegbízott: kedvező a közigazgatási reform megítélése

Szerző: 2014. január 20.No Comments

„A Közpolitikai Kutatások Intézete felmérést végzett a közigazgatási reformok hatásairól. Az eredményekről Erdős Norbert megyei kormánymegbízott elmondta, a lakosság és a közigazgatási szakemberek alapvetően kedvezően fogadták a kormányhivatalok létrehozását.

A megkérdezettek egyetértettek abban, hogy a kormány az önkormányzatokról leválasztotta az államigazgatási feladatokat. A önkormányzatoktól átvett személyek jelentős része a változások egyik hatásaként pozícióját biztosabbnak érzi és hajlandó magát továbbképezni is.

Erdős Norbert kiemelte, a közigazgatás színvonalának megítélése, a megyei kormányhivatalok iránti bizalom javult. A fordulat jelentős részben a polgárok személyes tapasztalatainak köszönhető. A diplomások különösen kedvezően fogadták a közigazgatási reform polgárbarát intézkedéseit.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, a közigazgatási szakemberek körében a munkakörülményeikkel kapcsolatos elégedettség is fokozatosan nő. A megkérdezettek a munkahely biztonságát értékelik a legmagasabbra. A többség az egységesítést és az ésszerű struktúra létrehozását tartja az átalakítás legfőbb előnyének, a közigazgatás egyre vonzóbb a pályakezdő fiatalok számára.”

Forrás:
Kormánymegbízott: kedvező a közigazgatási reform megítélése; beol.hu; 2014. január 16.