egészségügyközigazgatási informatika

Félmilliárdos fejlesztés a foglalkoztatást támogató informatikai rendszerben

Szerző: 2014. január 20.No Comments

„Befejeződött a megváltozott munkaképességű személyekkel kapcsolatos feladatellátásokat támogató informatikai rendszer kiépítésének újabb szakasza. A komplex és integrált Rehabilitációs Szakigazgatási Rendszer (RSZR) fejlesztését az Európai Unió közel félmilliárd forinttal támogatta, a munkát a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal végezte. A fejlesztés eredményeként jelentősen felgyorsult az információcsere a különböző feladatokat végző hatóságok között.

A komplex rehabilitáció 2012-es szervezeti átalakításának egyik fontos eleme volt az elektronikus kapcsolat kiépítése a feladatok ellátásában résztvevő hatóságok között. A 2012. július 1-jén létrejött új rehabilitációs hatóságok feladatellátását egyetlen komplex és integrált rendszer, a Rehabilitációs Szakigazgatási Rendszer támogatja. A fejlesztés új szakasza közel félmilliárd forintos európai uniós támogatásból, 2013 februárjában kezdődött. A kiadott sajtóközlemény szerint a projektben dolgozó szakemberek munkájának eredményeként a szakigazgatási feladatok támogatására egy korszerű, szolgáltatás-orientált architektúrával rendelkező, ügymenet-támogatást biztosító, központi, komplex és integrált informatikai rendszer jött létre.

A fejlesztés gyors információtovábbítási lehetőséget biztosít a feladatellátásban érintett hatóságok, a NAV, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és az RSZR rendszerei között. Az információk gyors cseréje gördülékenyebbé teszi az ügyintézést is. A Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatóság a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal „szakrendszeri informatikai fejlesztése” című pályázatát 499 930 400 Ft összeggel támogatta. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

Forrás:
Félmilliárdos fejlesztés a foglalkoztatást támogató informatikai rendszerben; SG.hu; 2014. január 17.
EKOP 1.1.13 – A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szakrendszeri informatikai fejlesztése; Új Széchenyi Terv