Skip to main content
gazdaságinformatikaInternetközigazgatás: magyarközigazgatási informatikatávközlés

350 milliárd forint összehangolt infokommunikációs fejlesztésekre

Szerző: 2014. február 21.No Comments

„Az információs és kommunikációs technológiai (IKT) szektor a megfelelő fejlesztésekkel a magyar gazdaság egyik kitörési pontjává válhat. A közelmúltban elfogadott Nemzeti Infokommunikációs Stratégia rögzíti a 2014-2020 közötti időszak elsődleges célkitűzéseit, amelyek megvalósítására európai unios forrásból megközelítőleg 350 milliárd forint közvetlen forrás áll rendelkezésre a következő hét évben. A dokumentum a kormány február 19-i határozatának megfelelően a kormányzati honlapon teljes egészében hozzáférhető.

A hazai IKT szektor a magyar GDP mintegy 12%-át adja, az ágazatban foglalkoztatottak száma az OECD országok többségével összevetve kiemelkedően magas Magyarországon. Megfelelő fejlesztésekkel az IKT a magyar gazdaság egyik kitörési pontjává válhat, további magas hozzáadott értékű, exportképes termékeket előállító munkahelyeket hozhat létre.

A fejlesztési tárca az Új Széchenyi Terv támogatásával dolgozta ki az általa felügyelt szakterületek, köztük az infokommunikáció hosszú távú tervdokumentumait. A „Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban” című projekt uniós forrásokból, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg…”

Forrás:
350 milliárd forint összehangolt infokommunikációs fejlesztésekre; Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; 2014. február 20.
Nemzeti Infokommunikációs Stratégia 2014-2020 : Az infokommunikációs szektor fejlesztési stratégiája (2014-2020) v7.0 (pdf)
Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban; Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program
ÁROP-1.1.19 – Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése; Széchenyi 2020