közigazgatás: magyar

Az együttműködés hozhatja meg a sikert

Szerző: 2014. március 23.No Comments

„A közigazgatás átalakítása a közjó szolgálatáról szól – mondta Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett Partnerségi Program keretében tartott Kormányhivatali Konferenciasorozat budapesti állomásán. A Program célja, hogy a különböző közigazgatási szintek közötti együttműködés eddigi tapasztalatait összegezzék.

Az együttműködés áll a közigazgatás átalakításának középpontjában – mondta Pesti Imre, Budapest Főváros kormánymegbízottja március 17-én, a Pesti Megyeházán szervezett Partnerségi Program konferencián. A főváros kormánymegbízottjai úgy fogalmazott, az összefogás, és a közös munka hozhat sikert.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében kiemelte, a közjó szolgálatáról, és a partnerségről szól a közigazgatás átalakítása. „Ahhoz, hogy a célhoz eljuthassunk, mindenkinek többet kellett vállalnia, ezt kívánja meg a ránk bízott ügyfelek érdeke.” – tette hozzá a kormánymegbízott.

A szerkezeti átalakítások nem működnek humán erőforrás nélkül – hangsúlyozta a konferencián Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az ügyfelek az állammal az ügyintézőkön keresztül találkoznak, s ha ekkor egy új szemléletmóddal szembesülnek, más képet alakítanak ki a közigazgatásról. „A közigazgatás az elmúlt években közeledett a versenyszféra rendezettségéhez, megváltozott az ügyintézői struktúra, sokkal barátságosabba lett az állam” – fogalmazott az államtitkár.

A közigazgatás-fejlesztési konferenciasorozat célja, hogy a Partnerségi Program keretében a szervezők felmérjék és összegyűjtsék a különböző közigazgatási szintek közötti együttműködés eddigi tapasztalatait. Ez a szakmai fórum lehetőséget ad arra is, hogy a kormánytisztviselők elmondhassák javaslataikat a tervezési időszak során megvalósítandó közigazgatási-fejlesztési programmal kapcsolatban.”

Forrás:
Az együttműködés hozhatja meg a sikert; Pest Megyei Kormányhivatal; 2014. március 18.