Skip to main content
gazdaságinformatikatávközlés

Elindult az OTPay mobilfizetés

Szerző: 2014. május 9.május 11th, 2014No Comments

„Ezentúl bárki számára elérhető a legújabb mobilfizetési szolgáltatás, amellyel az interneten és a boltokban is lehet okostelefonnal fizetni.

Az érintettek ma közleményben jelezték, hogy az OTP Bank, a Cellum és a MasterCard közös februári bejelentését követően immár a nagyközönség számára is elérhetővé vált az OTP Bank új szolgáltatása, az OTPay, mely egy okostelefonon futó integrált mobilfizetési alkalmazás, amellyel az internetes kereskedők mellett a boltokban is lehet fizetni, és bármelyik bank ügyfele használhatja. A megoldást a magyar Cellum Csoport fejlesztette ki a MasterCard mobilfizetésekre vonatkozó szabályrendszerét figyelembe véve.

Az OTPay alkalmazást bárki ingyenesen letöltheti, és regisztrálhatja bankkártyáját függetlenül attól, hogy melyik banknál rendelkezik számlával, a kereskedők pedig ingyen vezethetik be boltjaikban a mobilfizetést.

Azokban a boltokban, éttermekben vagy online kereskedőknél, ahol kint van az OTPay logó, a mobiltelefont ugyanúgy lehet használni a fizetéshez, mint a hagyományos bankkártyákat. A boltok esetében csupán egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, míg internetes vásárlásnál elég a telefonszámot begépelni, így nincs szükség a plasztik kártya fizikai jelenlétére.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az OTPay felhőalapú fizetési technológiát (cloud payment) használva végez biztonságos tranzakciókat, amelyek során a felhasználónak nem kell kiadnia a bankkártya adatait a kereskedőknek. Mindehhez, írják, a Cellum szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája az elérhető legmagasabb, banki szintű biztonságot nyújtja: az ún. „eltört titok” technológia lényege, hogy a titkosított bankkártyaadatok egyik fele a felhasználó mobilkészülékén, a másik fele pedig a Cellum szerverközpontjában található. Inotay Balázs, a Cellum stratégiai igazgatója kiemelte, hogy az OTPay használatával a fizetési adatok titkosított formában, a kereskedőt elkerülve jutnak el a bank rendszerébe, így sokkal nagyobb biztonságot nyújtanak a felhasználó számára, a kereskedő válláról pedig nagy terhet vesznek le.

Az OTPay kereskedői hálózatához való csatlakozás egyszerű: az OTP Bank nem vár el számlanyitást a csatlakozó kereskedőktől, bármely hazai banknál vezetett, már meglévő számla használható. Nincsen semmilyen havi vagy fix díja a szolgáltatásnak, nincs szükség POS terminálra, és nincsen egyszeri belépési vagy szerződési díj sem. Induláskor több mint 90 elfogadóhelyen lehet fizetni az OTPay-jel, és az elfogadók köre folyamatosan bővül.

További, részletes információk többek közt az OTPay weboldalán olvashatóak.”

Forrás:
Elindult az OTPay mobilfizetés; IT café; 2014. május 8.