közigazgatási informatika

Közbeszerzési listán az SAP

Szerző: 2014. május 8.No Comments

„Egyszerűsödött az SAP vagy azzal egyenértékű megoldások beszerzése a közszféra számára. Az erről szóló megállapodást a szoftvercég és a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) kötötte meg az elmúlt hetekben.

A cég közleménye szerint az ún. KEF listára való kerülést az indokolta, hogy a közigazgatásban olyan mértékűre emelkedett az SAP megoldások elterjedtsége, és az ez iránti jövőbeli összegzett igények nagysága, hogy a termékek és szolgáltatások beszerzésével foglalkozó szervezet egységes, átlátható keretben kívánja e technológia további terjedését kezelni. A három évre szóló, SAP vagy azzal egyenértékű szoftverek, fejlesztőeszközök szállítása valamint kapcsolódó szolgáltatások tárgyában indított központosított közbeszerzési eljárás teljes keretösszege 13,5 milliárd forint.

A megállapodásnak köszönhetően a közbeszerzésre kötelezett, és az ide önként csatlakozó intézményeknél negyedére csökkenhet az SAP termékek, szolgáltatások beszerzésére fordított idő, melyhez alacsonyabb ár is társulhat a szoftvervállalat közlése szerint. A cég várakozása szerint ez az állami vállalatoknál is felgyorsítja a szektorspecifikus -pl. egészségügyi, felsőoktatási- megoldások, elemző eszközök, és nagy tömegű adatok kezelésére kifejlesztett HANA technológia további térnyerését.

“A megállapodás lehetőséget ad a minősített közszféra programot elvégzett partnereink számára, hogy egyedi tudásukat kamatoztathassák. Ez jó példája annak, hogy a nemzetközi legjobb gyakorlatokat leképező szoftverekhez miként ad értéket a főként magyar középvállalatokból álló hazai partnerhálózat”- hangsúlyozta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a keretmegállapodás kapcsán.”

Forrás:
Közbeszerzési listán az SAP; SG.hu; 2014. május 8.