Skip to main content
közigazgatás: magyarközigazgatási informatika

Elindult a felkészülés a KIFÜ ellenőrzésére

Szerző: 2014. június 4.No Comments

„A számvevők megkezdték a felkészülést a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség gazdálkodásának és feladatellátásának ellenőrzésére.

Az Állami Számvevőszék 2014. I. félévi ellenőrzési tervében szerepel a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) 2009-2013. közötti időszakban folytatott gazdálkodásának és feladatellátásának ellenőrzése.

Szabályszerűségi ellenőrzésünk célja annak megítélése, hogy 2010-ig a Pénzügyminisztérium, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) háttérintézményeként működő KIFÜ feladatellátása és gazdálkodása a jogszabályokban és a szervezet belső irányítási eszközeiben foglaltaknak megfelelően, szabályszerűen történt-e. Ellenőrzésünk kiterjed a KIFÜ projektgazdai és projektmenedzsmenti tevékenységének eredményeit használó szervezetekre, valamint a nemzeti fejlesztési miniszter – és korábban a pénzügyminiszter – felügyeleti és irányító tevékenységének megítélésére is.

Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők a héten megkezdték a felkészülést az ellenőrzésre. Ennek során az Elnök úr által jóváhagyott ellenőrzési programot és az ellenőrzött szervezetektől már beérkezett adatokat, dokumentumokat tanulmányozzák. Felkészültségükről, szakmai alkalmasságukról vizsga keretében adnak számot. A felkészülés az ellenőrzésvezető által június 5-én tartandó értekezlettel zárul.”

Forrás:
Elindult a felkészülés a KIFÜ ellenőrzésére; Nemesvári-Horthy Eszter; Állami Számvevőszék; 2014. június 4.