gazdaság

Már tesztelhető a Garantiqa új informatikai fejlesztése

Szerző: 2014. június 6.No Comments

„Már tesztelhető a Garantiqa új, eKérelem elnevezésű informatikai fejlesztése, miután a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (GHG) bemutatta új rendszerét banki partnereinek.

A GHG közleménye szerint a Magyar Bankszövetség budapesti rendezvényén megtartott prezentáción a Garantiqa új, eKérelem elnevezésű rendszerével ismerkedtek meg a hitelintézetek. Az informatikai újításnak köszönhetően a bankok elektronikus úton is kérhetik a GHG kezességvállalását, így a hozzájuk forduló kis- és közepes vállalkozások is gyorsabban juthatnak hitelekhez.

A Garantiqa közleménye szerint az eKérelem illeszkedik azoknak az üzleti, jogi és technológiai intézkedéseknek a sorába, amelyekkel a Garantiqa szolgáltatásainak minél gyorsabb, olcsóbb és egyszerűbb elérhetőségét kívánja biztosítani. A mostantól a hitelintézetek által is tesztelhető rendszer használatát várhatóan július elsején „élesíti” a garanciaintézmény.

A GHG tavaly 280,6 milliárd forint új készfizető kezességet vállalt, ezzel 350,7 milliárd forint hitel kihelyezését segítette elő a magyar gazdaságba. A társaság részvényeinek 30,7 százaléka a kormány, 46,84 százaléka az MFB Magyar Fejlesztési Bank, a többi 22,46 százalék pedig 20 magyarországi pénzintézet tulajdonában van. A kormány tulajdonosi jogait is az MFB gyakorolja”

Forrás:
Már tesztelhető a Garantiqa új informatikai fejlesztése; Napi Gazdaság; 2014. június 6.