Skip to main content
gazdaságinformatikaInternetközigazgatás: külföldön

Az Európai Bizottság a nagy adatokról: Közlemény és háttéranyag az adatközpontú gazdaságról

Szerző: 2014. július 4.2 hozzászólás

„A Bizottság által elfogadott Közlemény válasz az Európai Tanács 2013. októberi következtetéseire, amelyek a digitális gazdaságot, innovációt és szolgáltatásokat a növekedés és foglalkoztatottság meghatározó elemeinek tekinti és uniós intézkedéseket igényelt a nagy adatok és a felhőszolgáltatások egységes piacához szükséges megfelelő keretek biztosítására. E mostani Közlemény a jövő adatközpontú gazdaságának jellemzőit és meghatározza az átmenet támogatásához és felgyorsításához szükséges gyakorlati lépéseket. Egyben meghatározza a felhőszolgáltatások területén a jelenlegi és jövőbeni tevékenységeket.”

Forrás:
Communication on data-driven economy; Európai Bizottság; 2014. július 2.
Towards a thriving data-driven economy; Európai Bizottság, COM(2014) 442 final; 2014. július 2.
Report on the Implementation of the Communication ‘Unleashing the Potential of Cloud Computing in Europe’. Accompanying the document Communication from the Commission to the European Parliament, the Council, the European Economic and Social Committee and the Committee of the Regions ‘Towards a thriving data-driven economy’; Európai Bizottság; SWD(2014) 214 final, 2014. július 2. (pdf)
Lásd még: Az Európai Bizottság a nagy adatokról: A Bizottság felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ne menjenek el lehunyt szemmel a nagy adatok mellett és Az Európai Bizottság a nagy adatokról: A lehető legjobban ki kell aknázni az adatközpontú gazdaság lehetőségeit