Skip to main content
gazdaság

Innovatívabbá tennék az állami intézményeket

Szerző: 2014. július 8.július 12th, 2014No Comments

„A hazai kutatás-fejlesztés és innováció eredményeit hasznosítanák az állam intézményeiben.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési megállapodást írt alá a hazai kutatás-, fejlesztés és innováció eredményeinek az állami intézményrendszerben történő hasznosítása érdekében. Az együttműködés kiemelt célja, hogy az állami tulajdonban lévő vállalatok feladatellátásában a kutatás-fejlesztés mind hangsúlyosabb szerepet kapjon, amihez a Hivatal az innovációt segítő módszertani és technológiai ajánlásokkal járul hozzá.

A NIH, mint a hazai kutatás–fejlesztésért és technológiai innovációért felelős intézménye, valamint az MNV Zrt., mint az állami vagyon elsődleges kezelője az együttműködés keretében kiemelt figyelmet fordítanak a jövőben a Magyarországon megvalósuló kutatás-fejlesztési eredmények széles körű alkalmazhatóságára az állami intézményrendszerben.

Az együttműködés stratégiai célja, hogy a többségi állami tulajdonban lévő társaságok tevékenységük során hasznosítsák a magyar fejlesztéseket, mint például az épületek esetében a megújuló energetikai korszerűsítést. Az együttműködési megállapodás kiterjed annak megvizsgálására is, hogy az innovatív technológiákat hasznosító állami beszerzési eljárások milyen mértékben vezethetők be a Vagyonkezelőnél, és azoknál a vállalatoknál, amelyeknek tulajdonosi jogait a szervezet gyakorolja.”

Forrás:
Innovatívabbá tennék az állami intézményeket; Napi Gazdaság Online; 2014. július 3.