Skip to main content
informatikatársadalomtechnika

Okostelefon Akadémia 7.0: „Internet of Things – a gépek lázadása?” – Okos eszközök hálózata, okos otthon, okos környezet

Szerző: 2014. szeptember 12.No Comments

„Az okos eszközök egyre több feladatunkat automatizálják és egyre nagyobb számban kapcsolódnak az internetre, hogy még hatékonyabban lássák el feladataikat. Ez az Internet of Things, azaz a tárgyak internete. A netre (vagy otthoni hálózatra) kapcsolt okos masinák, háztartási gépek száma már évek óta meghaladja az online kapcsolattal rendelkező emberekét, és előrejelzések szerint 2020-ra mintegy 26 milliárd internetre csatlakoztatott tárgy fog körülvenni minket.

  • Mit gondoltunk korábban az intelligens otthonról, és mit hozhat a jövő?
  • Milyen eszközök lóghatnak az interneten körülöttünk?
  • Lehet-e az intelligens otthon központja és irányító eszköze az okostelefon?
  • Hogyan tehetik az okos otthon megoldásai még ergonomikusabbá a lakásainkat, házainkat?
  • Biztonságos, ha mindent egymással kommunikáló gépek végeznek körülöttünk?

Ezeket és hasonló kérdéseket járjuk körül a következő Okostelefon Akadémián. Érdekes előadások, izgalmas játékok és mozgalmas expo várható. A készülékgyártók legfrissebb készülékeikkel érkeznek, és ha jól állnak a csillagok, több érdekességet is elhoznak a szeptember elején megrendezett, a berlini IFA kiállításon bemutatott újdonságaik közül. Az érdekes programokra pedig az Okostombola sorsolás és egy izgalmas játék teszi majd fel a koronát.

Időpont: 2014. szeptember 17., 18, illetve 18:00– 23:00 óra, a helyszín a Millenáris „D” csarnok (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.).

Részletek: https://www.facebook.com/events/690524254363073

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat jelezd az oa@eurolex.hu e-mail címen, OA7 tárggyal! A regisztrációkat 2014. szeptember 16. 17:00-ig dolgozzuk fel. Amennyiben a rendezvény kapacitását meghaladó regisztráció érkezik, előfordulhat, hogy a későn regisztrálóknak nem tudunk helyet biztosítani.”

Forrás:
Újabb események, amelyeken ott lesznek a Mozilla önkéntesei; Szalai Károly; IT café; 2014. szeptember 12.