Skip to main content
informatikajogközigazgatási informatikaszakirodalom

Elosztott verziókezelés a közigazgatásban

Szerző: 2014. szeptember 14.No Comments

„Napjainkban a szoftverfejlesztés nehezen elképzelhető verziókövető rendszer segítsége nélkül. Szinte minden nagyobb szervezet alkalmaz valamilyen a verziókövető megoldást, a fejlesztés vagy általában a dokumentumkezelés területén. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az eredetileg nyílt forrású fejlesztéseket támogatására kifejlesztett elosztott verziókövető rendszerek. Cikkünkben arra keressük a választ, milyen vonzó lehetőségeket nyújthat ez a feltörekvő megoldás a közigazgatási információs rendszerek vagy a kapcsolódó létfontosságú rendszerelemek információs rendszereinek területén. Bemutatjuk az elosztott verziókövetők potenciálisan hasznosítható képességeit és feltárjuk a közigazgatási rendszerek azon tevékenységeit, ahol az ilyen eszközök használata előrelépést jelenthet. ”

Forrás:
Elosztott verziókezelés a közigazgatásban; Mészáros Gergely; Hadmérnök; IX. évfolyam, 2. szám; 384-399. oldalak; 2014. június (pdf)
Lásd még: Github and Government; GitHub
Who’s using GitHub?; GitHub (a GitHub-ot használó kormányzati szervezetek nemzetközi listája, a repozitóriumukkal együtt)
How GDS uses git and github; James Stewart; Technology at GDS; 2014. január 27. (angol digitális kormányzat)
Version control Make sure the team can work together on code; Government Services Design Manual angol digitális kormányzat – maga a kormányzati digitális stratégia is itt, ezzel az eszközzel készült)
NY Senate Open Source Projects; New York állam szenátusa a GitHub-on (egyebek mellett a törvényhozási információk eléréshez szükséges programok is)
Bundestag Német szövetségi Köztársaság (törvények)
GitLaw: GitHub For Laws And Legal Documents – A Tourniquet For American Liberty; Hacker News; 2012 (vita)