Skip to main content
gazdaságInternet

Pénzküldés Twitteren keresztül

Szerző: 2014. október 14.No Comments

„A mikroblogot használóknak Franciaországban lehetőségük lesz az üzeneteik mellett pénzt is küldeni. A Twitter és a Banques Populaires Caisses d’Epargne (BPCE) francia bankcsoport képviselői tárgyalásokat folytatnak az új szolgáltatás bevezetéséről. A felhasználóknak csupán egy bankkártyára lesz szükségük és a pénzküldést nem fogják terhelni plusz költségek. A tranzakciók a BPCE-hez tartozó S-Money nevű szolgáltatáson keresztül valósulnak majd meg.

A bankcsoport már szeptember óta tervezi a lépést. Jean-Yves Forel, a BPCE vezetője azt mondta, hogy ez a kezdeményezés számos fizetési lehetőséget tesz majd lehetővé a közösségi portálokon. A Twitter kénytelen felzárkózni a piac többi szereplői mögé, hiszen például a PayPal már egy ideje biztosítja, hogy bárki pénzt küldhessen a barátainak.

Könnyen előfordulhat, hogy a Twitter a Venmo nevű alkalmazás iránt is érdeklődni fog. A program az Amerikai Egyesült Államokban és különösen a fiatalok körében népszerű. A Venmo rendkívüli mértékben növeli a felhasználói táborát és az elemzők nem sok olyan alkalmazással találkoztak, amely ennyire gyorsan terjedt volna el. A Venmo előnye, hogy idővonalat használ, éppúgy, mint a Facebook, így nyomon követhetők az utalások. Emellett, ha két barát moziba megy, de az egyiküknél nincs készpénz, akkor a másik kisegítheti és az összeget utólag megkapja az alkalmazáson keresztül.

A Twitter kapcsán szeptember elején vált ismertté, hogy hamarosan a tweeteken keresztül is lehet majd vásárolni, így az internetes megrendelések alkalmával sem kell kilépni a szolgáltatásból.”

Forrás:
Pénzküldés Twitteren keresztül ; SG.hu; 2014. október 14.