Skip to main content
gazdaság

Okos város szeretne lenni Miskolc egy német cég segítségével

Szerző: 2014. november 17.No Comments

„Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) és Miskolc, hogy közösen dolgozzák ki azt az okos város koncepciót, amellyel a település a polgárainak élhetőbb, vállalkozásainak pedig kedvezőbb befektetői környezet biztosít.

Az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak, ebben vállalhat szerepet egyebek mellett a közvilágítás területén az Émász – közölte Hans-Günter Hogg, a társaság igazgatóságának tagja az észak-magyarországi közcélú villamosenergia-ellátás megkezdésének 120. évfordulója alkalmából pénteken tartott ünnepség után.

Azt mondta, ennek lényege, hogy innovatív megoldásokkal, például az energiatakarékos lámpákkal csökkenthető a széndioxid-kibocsátás. A lámpák csak akkor világítanak, amikor jön egy gyalogos, egy kerékpáros vagy egy autó.

Kitért az e-töltőállomások hálózatára, az elektromos autók ugyanis véleménye szerint néhány éven belül a közúti közlekedés szerves részét fogják képezni. Budapesten és Miskolcon is van már töltőállomás – fűzte hozzá.

Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász társaságcsoport igazgatóságának elnöke emlékeztetett: Magyarország északi részén a villamosenergia-ellátás Egerben kezdődött 1894 novemberében.”

Forrás:
Okos város szeretne lenni Miskolc egy német cég segítségével; HVG.hu/MTI; 2014. november 14.