Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kecskeméten kezdte az új évet a vidékfejlesztési államtitkárság

Szerző: 2015. január 11.No Comments

„ Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, ám folyamatosan érkeznek az új munkatársak – írja a szerdai Népszabadság.

Böröczk Anita, az államtitkárság sajtószóvivője a lapnak elmondta: az államtitkárság korábbi dolgozóinak mintegy fele nem költözött Budapestről Kecskemétre, helyükre a környékről vettek fel képzett, az agráriumban és a vidékfejlesztésben jártas fiatalokat. A szóvivő szerint február derekáig teljes lesz a létszám.

Tavaly július 31-én született kormányhatározat arról, hogy Kecskeméten a Lorántffy Zsuzsanna utca 1. szám alatti ingatlanon, egy egykori csecsemőotthonban helyezik el majd az államtitkárságot. Mivel azonban úgy látszott, hogy a költözéshez szükséges átalakítás nem lesz kész az év végéig, végül egy másik épületeben – a Kodály iskola mögötti, szintén használaton kívüli inkubátorházban – helyezik el a szervezetet…Eleinte átmenetinek szánták, ám most úgy tűnik, hogy ez lesz majd az államtitkárság végleges helye. A jövő héten nyilvános sajtóbejárást tartanak, ahol a Miniszterelnökséghez került vidékfejlesztési államtitkárság terveiről is beszélnek – olvasható a lapban.

A kormány decentralizációs törekvésein kívül a költöztetések melletti érv lehet, hogy vidéken olcsóbb fenntartani egyes szervezeteket- írja a Portfolio a témával részletesen foglalkozó cikkében.

A másik két tárca – a honvédelmi és a földművelésügyi – székesfehérvári és debreceni költözésével kapcsolatban a lapot úgy tájékoztatták, ez a kérdés most nem szerepel a napirenden…”

———

„ Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság Kecskemétre költözése nem okoz semmilyen fennakadást a munkavégzésben, a vidékfejlesztési program tervezésében, a véglegesítéshez szükséges rendszeres brüsszeli egyeztetésekben – közölte a Miniszterelnökség.

Tájékoztatásuk szerint január 5-én, az előzetes terveknek megfelelően megtörtént az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság kecskeméti költözése, hangsúlyozták, hogy nincs szó csúszásról. A munkatársak fele a már Budapesten is dolgozó csapat tagjaként vállalta az ingázást, illetve a költözést, fele része pedig kecskeméti vagy környéki, képzett agrárszakember.

Az államtitkárság létszáma jelenleg 65, február végére várhatóan sikerül feltölteni a rendelkezésre álló 110 státuszt – közölte a Miniszterelnökség. Kurucz Éva kormányszóvivő az új kabinet 2014. június 6-ai üléséről tartott tájékoztatón beszélt arról, hogy több tárca székhelye vidéki városokba , a Miniszterelnökséghez tartozó vidékfejlesztési államtitkárság pedig Kecskemétre költözhet.

Lázár János miniszter 2014. június 10-én az MTI-nek az államtitkárság költöztetéséről azt mondta: véleménye szerint a vidékfejlesztést vidékről kell szervezni és irányítani, ráadásul a kecskeméti helyszín szimbolikus jelentőségű, mert Bács-Kiskun megye hosszú évtizedek óta a munkaigényes mezőgazdasági kultúrák és a vidék fejlődésének jó példája.”

Forrás:
Kecskeméten kezdte az új évet a vidékfejlesztési államtitkárság; Agrárszektor; 2015. január 7.
Nem okoz fennakadást a munkában a vidékfejlesztési államtitkárság költözése; Miniszterelnökség; 2015. január 7.