Skip to main content
közigazgatás: magyar

Egy év múlva már Debrecenben működhet az agrártárca

Szerző: 2015. március 17.No Comments

„Újra napirendre kerül a minisztériumok költözése. Hamarosan a kormány elé kerül az az előterjesztés, amely szerint jövőre már Debrecenben működhet a Földművelésügyi Minisztérium – értesült a Magyar Nemzet.

Hamarosan a kormány elé kerül az a tervezet, amelynek értelmében mégis vidékre költözhet a Földművelésügyi Minisztérium – értesült a keddi Magyar Nemzet. Az előterjesztés szerint egy év múlva már Debrecenben működhet a Fazekas Sándor vezette tárca.

A miniszter szerint döntés még nem született az ügyben, a tárca egyelőre mérlegeli a költözés lehetőségét.

Debrecen mellett szól, hogy az ország második legnagyobb városa, és a mezőgazdaság egyik központjaként tartják számon. Ugyanakkor nehezen megközelíthető, és feltehető, hogy a tárca jelenlegi dolgozói közül kevesen vállalnák a költözést vagy az ingázást, amit a vidékre település hozna magával.

Tavaly, az új Orbán-kormány megalakulása után merült fel, hogy több minisztériumot vidékre költöztetnének a decentralizáció jegyében, de egyelőre csak a Miniszterelnökség alá tartozó agrár-vidékfejlesztési államtitkárság költözött Kecskemétre. A tavalyi tervekben még a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetése is szerepelt.

Az FM költözésével kapcsolatban tavaly év vége felé lelassultak az események, már úgy tűnt, hogy a terv elhalóban van, holott tavasszal Fazekas Sándor már egyeztetett is Kósa Lajos akkori polgármesterrel is. A debreceni önkormányzat az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.”

Forrás:
Egy év múlva már Debrecenben működhet az agrártárca; HVG.hu; 2015. március 17-