Skip to main content
politikai informatika

Elindult az iWIW-alapító új, közösségi oldala

Szerző: 2015. április 20.No Comments

„A Várady Zsolt által már korábban beharangozott Populus.hu közügyek mentén szervezi a közösséget, illetve azokat, akik aktívan szerepet vállalnának a dolgok megváltoztatásában. A közösségi oldal egyelőre moderált formában működik.

Már éles Várady Zsolt régóta ígért közösségi weboldala, a Populus.hu. A tavaly év végi ellenzéki tüntetések egyik szónoka egy megmozduláson jelentette be, hogy az iWIW után újabb közösségi oldalt indít, amely társadalmi ügyek mentén szerveződik.

Az oldal beköszönő szövege arra biztatja a látogatókat, hogy fogjanak össze és oldjanak meg helyi, megyei vagy országos szintű, problémás, rosszul működő közügyeket. „Tapasztaljuk meg, hogy ha nem csak beszélünk róla, hanem közösen teszünk is a megoldás érdekében, eredményeket lehet elérni.” A Populus.hu ehhez biztosít online eszközöket, felületet – írják.

Az oldalon regisztráció nélkül lehet ügyeket böngészni, azok menetét, az elért eredményeket követni; javaslatokat tenni a megoldásra; új adatokat felvinni, amelyek előrébb viszik az adott ügyet; illetve emailben jelentkezni, ha valaki aktívan és hosszabb távon is dolgozna egy ügyön.

Az egyik példaügy, amellyel az oldal elindult, a kerékbilincselés kérdése: a közreműködők szerint nagyon sokszor félreérthető táblák, felfestések miatt jut erre a sorsa az autó.

Az oldal egyelőre moderált formában működik.”

Forrás:
Elindult az iWIW-alapító új közösségi oldala; HVG.hu; 2015. április 16.