Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kormányablak nyílt a Campona Bevásárlóközpontban

Szerző: 2015. május 30.No Comments

„Megnyitotta Budapest tizennegyedik kormányablakát a Fővárosi Kormányhivatal a XXII. kerületben, a Campona Bevásárlóközpontban. Immár a Budafok – Tétényben élők is lakóhelyükhöz közel, kényelmesen, egy helyen intézhetik ügyeiket csaknem 340 ügykörben. Eddig egyedülálló módon a kerületi önkormányzat is tart ügyfélszolgálatot az újgenerációs kormányablakban.

Újabb integrált kormányzati ügyfélszolgálatot adtak át a fővárosban. A budatétényi Campona bevásárlóközpontban Budapest Főváros Kormányhivatala és Budafok-Tétény Önkormányzata közösen hozták létre a kényelmes ügyintézést biztosító kormányablakot. Az úgynevezett második generációs kormányablakban a legnépszerűbbnek számító családtámogatásokkal kapcsolatos ügyintézés mellett például a TAJ-kártyával, az Európai Egészségbiztosítási Kártyával vagy az öregségi nyugdíj megállapításával kapcsolatos kérelmeket is benyújthatják az állampolgárok, továbbá valamennyi okmányirodai ügytípust is intézhetnek. Az új típusú kormányablakokban intézhető 338 különböző ügykör mellett ezen a helyszínen egyedülálló módon a XXII. kerületi önkormányzat is működtet majd ügyfélszolgálatot, ahol a legkülönbözőbb önkormányzati ügyekben segítenek a kerületieknek.

Az Campona a XXII. kerület fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontja, így az itt élők számára könnyen megközelíthető közösségi közlekedéssel, és az autósok számára is kényelmes parkolási lehetőség nyílik.

A mai nappal országosan mar 107 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére a minél teljesebb ügyfélkiszolgálás érdekében. Az új kormányablakokban mar 338 ügy intézhető gyorsan, egyszerűen, de az intézhető ügyek köre folyamatosan bővül. Jól képzett ügyintézői kar várja az állampolgárokat rugalmas nyitvatartási időben. A kormányablak hálózat dinamikus fejlődése során országosan 278 helyszínen fognak működni kormányablakok. – mondta a megnyitón Baltay Tímea, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Az állampolgárok sokáig jogosan úgy érezhették, hogy az ügyintézés nyűg a számukra, a bürokrácia csak akadályokat gördít eléjük, egymás után kell a város különböző pontjain lévő hivatalokban sorba állniuk. A kormány célja, hogy az emberek úgy érezzék, az állam segíti őket, valódi szolgáltatást nyújt a számukra. A Miniszterelnökségen és a kormányhivatalban is azon dolgozunk, hogy ezeket a szolgáltatásokat minél egyszerűbben, kényelmesebben, hatékonyabban és gyorsabban igénybe vehessék ügyfeleink – hangsúlyozta megnyitó beszédében dr. György István, Budapest kormánymegbízottja. Elmondta, hogy ennek érdekében a tervek szerint év végére az okmányirodák fejlesztése révén a főváros minden kerületében létesítenek legalább egy újgenerációs kormányablakot, ahol egyre többféle ügyben ki tudják elégíteni az állampolgári igényeket. Dr. György István végül megköszönte a Miniszterelnökség, az államtitkárság, a kerületi önkormányzat és a kormányhivatal közötti támogató együttműködést.

Példaértékűnek tartjuk, hogy Budafok-Tétényben egy helyen érhető el a kormányzati és az önkormányzati ügyfélszolgálat, jelentős időt spórolva ezzel kerületünk lakosainknak. – mondta Karsay Ferenc, a kerület polgármestere.

Az önkormányzati munkatársak itt is teljes körű tájékoztatást adnak majd valamennyi helyi ügy intézésének menetéről, mint például helyi adóügyi, építéshatósági, anyakönyvi, tevékenység-engedélyezési, birtokvédelmi, lakásügyi, helyiségbérleti, csatornázási, parkfenntartási, útépítési, közterület-használati, szociális támogatással és ellátással kapcsolatos ügyek. Benyújthatóak lesznek különféle kérelmek, pótlólagos iratok és az ügyintézéshez is segítséget lehet kérni. Az érdeklődők felvilágosítást kaphatnak továbbá az önkormányzati intézményrendszer működéséről, aktuális programjairól, beiratkozásról és felvételről is – tette hozzá Karsay Ferenc.

Szabolcs Attila köszöntőjében kiemelte, Budafok-Tétény másfél évtizede dolgozik azért, hogy a kerület legforgalmasabb kereskedelmi központjában polgárbarát ügyfélszolgálat működjön. – 1999-ben egy internet kávézóban kezdtük, amit 2003-ban megszüntettek. Most, 2015-ben végre újra megnyitott az az ügyfélszolgálat, ahol valamennyi hivatalos ügyes-bajos dolgát elintézheti Budafok-Tétény és a Dél-Buda régió minden lakója – mondta a kerület országgyűlést képviselője.”

Forrás:
Kormányablak nyílt a Campona Bevásárlóközpontban; OrientPress; 2015. május 29.