Skip to main content
Internetpolitikai informatikatávközlés

Felhívás a GINOP 3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése c. pályázat PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSÉRE Infokommunikációs vállalkozásokat tömörítő szakmai és érdekképviseleti szervezetek részére

Szerző: 2015. július 2.No Comments

„A Kormány 2014 novemberében a „Digitális Magyarország” Program keretében elindította a Szupergyors Internet Projektet, Magyarország eddigi legnagyobb léptékű szélessávú infrastruktúra fejlesztési programját. A program célja, hogy 2018-ra biztosítsa az egész országot lefedő, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra megépítését a piaci szereplők bevonásával a még ellátatlan területeken. Ezáltal megteremtse minden állampolgár számára a nagysebességű internet szolgáltatáshoz való hozzáférés lehetőségét, amely alapvető feltétele az elektronikus szolgáltatások elterjesztésének, az internet használat növekedésének.

A szélessávú infrastruktúra teljes kiépítésével a háztartások és a vállalkozások körében bővülhet az elektronikus szolgáltatások, digitális alkalmazások használata, ami hozzájárul az életminőség javulásához és a gazdaság versenyképességének növekedéséhez.

A fejlesztési szükségletek és területek pontos meghatározása érdekében a szolgáltatók közreműködésével elkészült Magyarország újgenerációs lefedettségi térképe, amelyre alapozva az Európai Unió támogatásával újgenerációs szélessávú infrastruktúra-fejlesztést ösztönző pályázat indul. A felhívás tervezete és kapcsolódó szakmai mellékletei, a véleményezési dokumentum sablon, továbbá a lefedettségi térképek az alábbi linken érhetők el: http://szelessav.e-epites.hu/

A pályázati források a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 3. Infokommunikációs fejlesztések prioritás GINOP 3.4.1 konstrukció keretében fognak rendelkezésre állni infokommunikációs vállalkozások, elsősorban elektronikus hírközlési szolgáltatók számára.

A pályázati felhívás véleményezésére 2015. június 30 – július 12-ig van lehetőség kizárólag a mellékelt véleményezési dokumentum kitöltésével.

Kérjük, hogy észrevételeiket a megjelölt formátumban a piacikonzultacio@nfm.gov.hu címre küldjék!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az észrevételek hatékony feldolgozása és a pályázat mielőbbi megjelenésének elősegítése érdekében szakmai szervezetenként egy összesített véleményező dokumentum küldhető.

Együttműködésüket köszönjük!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Infokommunikációért Felelős Helyettes Államtitkárság…”

Forrás:
Felhívás a GINOP 3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése c. pályázat PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSÉRE Infokommunikációs vállalkozásokat tömörítő szakmai és érdekképviseleti szervezetek részére; Szupergyors Internet Projekt; 2015. június 30.