Skip to main content
közigazgatás: magyar

Kovács Zoltán a közszolgálati dolgozók bérezéséről: az alapoktól kell újjáépíteni a rendszert

Szerző: 2015. július 7.No Comments

„Az alapoktól kell új rendszert építeni a közszolgálati dolgozók bérezésében, mert a rendszer „torzult” – mondta Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kovács Zoltán felidézte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki bejelentését, amely szerint jövőre huszonöt milliárd forintot szánnak a közszolgálati dolgozók felmenő rendszerben történő béremelésére.

Az államtitkár elmondta: egy teljesítményorientált életpályamodellt hoznának létre, amely feladatalapú lenne, így ezentúl már nem csak a szolgálati idő és a szervezetben elfoglalt pozíció határozná meg a bérezést. Kovács Zoltán hangsúlyozta, az alapjaitól építik újjá a rendszert, amely eddig „torzult” volt. Hozzátette: nyolc éve nem emelkedett az illetményalap a közszolgálatban, egyes dolgozók bére mindössze nyolcvanezer forint. Ezért először a „végeken dolgozók” kapnának fizetésemelést, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel. A vezető pozícióban lévők egyelőre kimaradnak, de a későbbiekben náluk is szükség lenne a béremelésre – fűzte hozzá.
Az államtitkár közölte: az őszi parlamenti ülésszakban várható a béremeléshez szükséges jogszabályok elfogadása.”

Forrás:
Kovács Zoltán: Az alapoktól kell újjáépíteni a rendszert; Magyar Hírlap; 2015. július 6.